Pääste: noored põletasid maha välikäimla

Lääne Elu

info@le.ee

Põlgengu tõttu muutus Väikese viigi ujumiskoha välikäimla kasutuskõlbmatuks. Foto Alo Lõps

28. juunil kell 17.34 teatati häirekeskusele tulekahjust Haapsalus Väikese viigi ujumiskoha läheduses, kus põles teisaldatav plastikust välikäimla. Käimla oli ilmselt süüdanud noortekamp. Päästjad likvideerisid põlengu, kuid käimla muutus põlengu tõttu kasutuskõlbmatuks.

28. juunil kell 18.35 kutsuti päästjad kustutama maastikupõlengut Martnas, kus põlema oli süttinud kulupõld. Peremees ise oli juba põlengut kustutama asunud ja päästjate saabumiseks oli suurem leek suudetud oma jõududega kustutada – põles veel umbes 20×30 m kulu. Päästjad kastisid põlenud ala veega. Tulekahju põhjus pole teada.

28. juunil kell 19.10 said päästjad väljakutse Paralepa alevikku, kus maaomanik oli puukändude põletamiseks teinud oma krundile kuue meetrise läbimõõduga lõkke. Lõke asus vaid 10 meetri kaugusel vanast kivihoonest, 30 meetri kaugusel naabermajadest ja 20 meetri kaugusel metsast. Tugev tuul pillutas suitsu ja sädemed metsa suunas. Päästjate palve peale kustutas omanik lõkke ning päästjad tegid selgitustööd selgitusi tuleohtlikust ajast ja lõkke tegemise ohutusreeglitest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments