Eesti meistrivõistlustelt laskmises tuli Läänemaale seitse medalit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Püstolinaiskond Anni Kallas (vasakult), Kärt Vassar ja Triin Kuusik. Foto erakogu

Eesti meistrivõistlustelt laskmises tuli Läänemaale 7 medalit

Matti Seppi
laskmistreener

Eesti meistrivõistlustel esinesid edukalt Läänemaa laskurid, kes võitsid kaks kuld-, ühe hõbe- ja neli pronksmedalit.

Eesti meistriteks tulid Arles Taal jooksva metssea harjutuses 556 silmaga ja juunioride olümpiakiirlaskmises Elari Tahvinov 528 silmaga. Juunioride kiirlaskmises täiendasid meie edukat esinemist Ekke Alar Toomingas 5. kohaga ja Karl Gregor Jakk 9. kohaga.

Meeste olümpiakiirlaskmises tuli 5. kohale Raal Kurus, lastes 537 silma. Napilt jäi finaalist (6 paremat) välja Janno Tamsalu, olles 531 silmaga 7. kohal.

Meeskond koosseisus Kurus, Tamsalu ja Tahvinov sai 4. koha 1596 silmaga. Samapalju oli silmi Põlva võistkonnal, kes võitis pronksmedali. Rohkem „nabakümneid” andis neile medali. Hõbemedali võitis Männiku Laskurklubi kõigest 1 silma võrra parema tulemusega. Meistriks tuli kaitsejõudude spordiklubi, olles teistest kindlalt parem (1630 silma).

Spordipüstoli harjutuses võistles edukalt Triin Kuusik (põhivõistluses 562 silma). Talvel õhkrelvas võidetud Eesti meistritiitlile lisandus tulirelvaharjutuse hõbemedal. Ainsana jäi finaalis püüdmatuks Kaiu laskur Kristel Kaasiku, kes sai kaks täistabamust rohkem (24 ja 22).
Juunioride arvestuses said Kärt Vassar 4. koha (528 silma), Anni Kallas 6. (525 silma), Birgitta Vare 8. (518 silma) ja Ele-Riin Niit 10. koha (513 silma).

Naiste spordipüstolis oli meie võistkonnal kaitsta eelmise aasta kolmas koht. Triinu kõrval uuenenud ja noorenenud võistkond sai sellega hakkama. Võistkond koosseisus Kuusik, Vassar ja Kallas võitis pronksmedali.

Veelgi noorenes võistkond harjutuses kiirlaskmine ringmärki. Sellest hoolimata õnnestus neidude võistkonnal võita naiste arvestuses pronksmedal. Võisteldi koosseisus Kärt Vassar, Anni Kallas ja Liisalota Kroon.

Meesjuunioride arvestuses kiirlaskmises ringmärki võitis pronksmedali Ekke Alar Toomingas 523 silmaga. Elari Tahvinov oli 6. (519 silma), Karl Gregor Jakk 7. (502 silma) ja Hendry Viira 9. (493 silma).

Võistkondlikus arvestuses oli Haapsalu I (Kurus, Tahvinov, Toomingas) 1572 silmaga 5. kohal. Kaotus pronksmedalile oli 12 silma. Haapsalu II võistkond (Jakk, Viira, Ariko Astra) oli 1496 silmaga 7. kohal.

Püssiharjutuses 60 lasku lamades võitis pronksmedali Silver Loorens 605,8 silmaga. Seekord ei lubanud esikohale pretendeerida kuutagune tõsine operatsioon, mis jättis oma jälje ettevalmistusse. 10. kohal oli Martten Tiitsma 590,7 silmaga.

Noormeestest koosnenud võistkond (Silver Loorens, Eerik Salf, Jander Korpe) tuli meeste arvestuses 1785 silmaga 9. kohale.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments