0

Läänemaa noortekeskused said ligi 20 000 eurot projektiraha

Lääne Elu

info@le.ee

Kohalikud noored Linnamäe noortekeskuse avamisel. Foto Arvo Tarmula

Eesti Noorsootöö Keskuse korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursil leidis toetust seitse Läänemaa noortekeskuste esitatud projekti. Läänemaa projekte toetatakse kokku 19 894 euroga.

Projektide eesmärk on arendada noorsootööd ja pakkuda noortele paremaid võimalusi. Tavaprojektide kõrval toetati kaht nutiprojekti, mille eesmärk on rakendada või välja töötada info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahendusi noorsootöö arendamiseks.

Läänemaal toetati näiteks Lääne-Nigula valla noortekeskuse nutiprojekti “Reklaamikunsti imeline maailm”, millega luuakse meediahuvilistele noortele reklaamfilmide, plakatite ja flaierite tegemise teadmised, oskused ja võimalused. Selleks soetatakse vajalikke vahendeid, viiakse läbi koolitusi ja palju muid tegevusi.

Lääne-Nigula valla noortekeskus viib ellu ka tavaprojekti “Aktiivsed ja arendavad mänguõhtud Taebla Avatud Noortekeskuses”, millega ostetakse arendavaid ja sportlikke mänge ning korraldatakse viis üritust, kus naaberomavalitsuse noor tuleb tutvustama eri mänguvahendeid, mänge ja reegleid. Projekti osa on ka ohutu mängimise teema. Koostööd tehakse Nigula avatud noortekeskusega, et kaasata võimalikult palju Taebla ja Nigula kogukonna erinevas vanuses noori.

Projektide hindamiskomisjonis osalenud Eesti noorsootöö keskuse peaeksperdi Agne Adleri sõnul on selle aasta projektid läbimõeldud avatud noorsootööd arendavad. “Rõõm on näha, et noorsootöötajad oskavad noori üha enam projektiideede koostamisse, väljatöötamisse ning elluviimisse kaasata. Noorele ei jää pelgalt passiivne tarbija roll, vaid noorsootöötaja suudab oskusliku juhendamise tulemusena arendada temas ka lihtsamate tegevuste kaudu erinevaid võtmepädevusi,” lisas ta.

Läänemaal toetatud projektid:

  • Lääne-Nigula valla noortekeskuse projekt “Reklaamikunsti imeline maailm”   9 251 eurot;
  • Haapsalu noorte huvikeskuse (Panga avatud noortekeskus)  projekt Avatud noorsootöö läbi virtuaalreaalsuse” 2 539 eurot;
  • Lääne-Nigula valla noortekeskuse projekt “Aktiivsed ja arendavad mänguõhtud Taebla Avatud Noortekeskuses” 1 116 eurot;
  • Linnamäe avatud noortekeskuse projekt “Elamusõhtud Linnamäele” 734 eurot;
  • Haapsalu noorte huvikeskuse (Jõõdre Noortetuba) projekt Jõõdre noored aktiivselt liikuma!” 2 987,38 eurot;
  • Risti avatud noortekeskuse projekt “Maailm läbi kaamerasilma” 2 367 eurot;
  • Nigula avatud noortekeskuse projekt “Rallime noorteka lahedamaks”  900 eurot;

Kokku toetas Eesti noorsootöö keskus ligi 222 000 euroga enam kui 89 projekti üle Eesti.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz