0

Täna algab Tšaikovski festival

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Johan Randvere Haapsalu kultuurikeskuse Haapsalu linnagaleriis toimunud Tšaikovski festivali avaüritusel. Foto: Arvo Tarmula
Johan Randvere Haapsalu linnagaleriis toimunud Tšaikovski festivali avaüritusel. Foto: Arvo Tarmula

Täna õhtul algab kolmas Tšaikovski festival, mis toob Haapsallu tippmuusikuid nii Eestist ja Venemaal, aga ka Poolast.

Festivali esimene kontsert toimub täan õhtul kell 18 Läänemaa ühisgümnaasiumi aulas klaveriõhtuga, kus eesti pianismi päikesepoisik ristitud Johan Randvere toob kuulajani Tšaikovski klaverimuusika kogu oma tundelisuses, võimsuses ja hapruses.

Festivalil astub üles Poola kammerorkester Capella Cracoviensis Poolast. Klassikalise koorimuusika kontserdi annab Haapsalu toomkirikus Eesti Rahvusmeeskoor. Omamoodi muusikalise, aga ka visuaalse elamuse pakub Vene Akadeemiline Sarvekapell, soolokavaga esinevad Peterburi Kammerooperi solistid – üllatuslikult harfi saatel. Säravatest ja juba rohkelt saavutanud Eesti noortest muusikutest astuvad üles tšellist Marcel-Johannes Kits ja pianist Sten Heinoja. Eesti pianismi päikesepoiss Johan Randvere avab festivali tervikliku Tšaikovski klaverimuusika kavaga ning perekontserdil on seekord rõõm tervitada Tallinna Balletikooli, Ida Tantsukooli ja Tallinna Muusikakeskkooli balletietendust. Kirss tordil on aga Eili Neuhausi lavastus Tšaikovski kirjade ainetel „Kui seda metsa ees ei oleks“.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz