Vormsi liitus linnade ja valdade liiduga

BNS

Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula

Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula
Vormsi vallavolikogu otsustas eelmise nädalal reedel astuda Eesti Linnade ja Valdade Liidu liikmeks.

Vormsi vallavanema Ene Sarapuu sõnul on oluline olla kaasatud koos teiste omavalitsustega ühiste tegevuste ja arusaamade kujundamisse ka väikesaare kogukonnas, edastas liit. „ Meie soov on, et meie hääl jõuaks piisavalt toetatuna Liidu erinevatesse tegevusvaldkondadesse“ ütles Sarapuu.

„Väikesaared on oluline osa kohalikust omavalitsussüsteemist ning liidul on au esindada ja kaitsta väikesaarte huve nii siseriiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil,” sõnas Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektor Jan Trei.

Eesti Linnade ja Valdade Liit on üleriigiline omavalitsusliit, mille liikmeteks on 2019. aasta juuni seisuga 15 Eesti linna ja 62 valda ning nendes elab 99 protsenti rahvastikust. Liidu tegevusvaldkond hõlmab kogu kohaliku omavalitsuste korraldust, alates eelarvetest, õigusloomest ja lõpetades välissuhtlusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments