Aasta küla 2019 kandidaat: Üdruma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa vanade seltskonnatantsude festival toimus seitsmendat korda. Tänavu tähistati sellega ka Üdruma küla esmamainimise 500. aastapäeva. Foto: Urmas Lauri
Valge hobuse ausamba avamine Üdrumal. Foto: Urmas Lauri

Üdruma küla kandideerib Eesti aasta küla tiitlile. Üdruma valiti tänavuseks Läänemaa aasta külaks.

Üdruma on küla Läänemaal Lääne-Nigula vallas. Enne Eesti omavalitsuste haldusreformi 2017. aastal kuulus küla Kullamaa valda. Üdrumat läbib Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maantee. Küla on esimest korda mainitud 1518 Hydenorme nime all. 20. sajandi esimesel poolel oli küla nimi Üdromaa. Üdrumas tegutseb Üdruma Küla Selts.

Juba 2007. aastast valib Eesti külaliikumine Kodukant ERR-i lugejate ja televaatajate abil traditsiooniliselt välja aasta küla kandidaatide seast rahvalemmiku.

Kodukandi aasta küla valimised toimuvad üle aasta, nagu ka Eesti külade maapäev. Sel olulisel päeval antakse aasta küla aunimetus külale/külade piirkonnale või alevikule, mis on saavutanud nähtavaid tulemusi külaelu arendamisel.

Aasta küla 2019 rahva lemmiku hääletus on avatud kuni 14. juuni kella 23.59.

Üdruma küla poolt saab hääletada siin.


Vt ka: Vt ka: “Video: Üdruma küla kinkis Eesti riigile 100. sünnipäevaks Valge hobuse ausamba.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments