Vabaerakond valis uueks juhiks Heiki Lille

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vabaerakond valis pühapäeval Raplas toimunud üldkogul uueks juhiks Heiki Lille, vahendab ERR.

Samuti valis erakond uued juhatuse liikmed ning muutis põhikirja.
Juhatuse liikmeteks valiti Märt Läänemets (30 häält), Heiki Lill (17), Kati Kongo (17), Vahur Kollom (13) ja Arvet Lindström (12).

Põhikirja muudatuse järgi valiti nüüd Vabaerakonnale viieliikmeline juhatus, varem oli see kümneliikmeline. Uude juhatusse ei kandideerinud ei Kaul Nurm ega Andres Herkel.

Erakonna esimehe valis pühapäeval muudetud põhikirja järgi juhatus oma esimesel koosolekul.

Üldkoosolekul kinnitati ka majandusaasta aruanne. Samuti anti ülevaade Eesti Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni tegemistest.

Siiani oli Vabaerakonna esimees Kaul Nurm, kes kolmapäeval ütles ERR-ile, et ta ei ole kindel, kas kandideerib uuesti esimeheks.

Üritusele kutsuti esinema ka Erakonna Eestimaa Rohelised juhatuse liige Aleksander Laane.

Teisipäeval ja kolmapäeval arutas Vabaerakonna aktiiv Järvamaal Simisalu loodusmajas erakonna edasimineku ja arenguga seotud küsimusi, sh juhtimisstruktuuri kaasavamaks ja paindlikumaks muutmist ning vastavaid põhikirjamuudatusi.

Vabaerakonna esinduskogu juhi Märt Läänemetsa sõnul oli kahepäevase ürituse eesmärk anda erakonna liikmetele võimalus öelda välja oma arvamus ja nägemus Vabaerakonna võimalikest arengusuundadest.

“Arutelu tulemused vormistatakse ettepanekuteks juhatusele ja esinduskogule, kust need lähevad juba otsustena üldkogule vastuvõtmiseks,” ütles Läänemets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
4 aastat tagasi

Pole mingit vahet kes selle kamba eesotsas on.