Egon Erkmann kujundas Vabaerakonnale logo

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti-Vabaerakond-logo-CMYKVabaerakonna logo kavand.

Vabaerakonna Algatusrühm kinnitas logo kavandi, mis pälvis nädalavahetusel kogunenud suvepäevaliste heakskiidu. Vabaerakonna sümboliks on kuldse südamega puhas, valge karikakar.

„Eesti on kui lill: kui tema eest hoolitseda, siis ta õitseb; kui jätta hoolitsemata, siis närbub. Rahvapärimuses on karikakar armastuse lill,“ ütles üks logokavandi autoreid haapsallane Egon Erkmann. „Me saame alati küsida, kas me kodanikena armastame oma riiki, aga ka vastupidi – kas riik hoolib meist, oma kodanikest?“

Samuti näeb Erkmann karikakra-logol seost Juhan Liivi 1910. aastal kirjutatud luuletusega „Ma lillesideme võtaks“. „Minu jaoks kangastus see luuletus sümbolit läbi töötades väga tugevalt. Sellepärast me ütlemegi „karikakra logo“ ehk „lillesideme Eesti,““ ütles Erkmann.

Algatusrühma liikme Külliki Kübarsepa sõnul võttis õige logoni jõudmine mitu kuud aega. „Positiivne on see, et tulime toime oma jõududega, korraldades logokonkursi. Konkursile saabunud tööde hulgas ei olnud küll kohe seda õiget, aga kui üks autor, Egon Erkmann, võttis tuunida teise autori, Janar Sinivälja, algse idee, siis jõudsime just parima tulemuseni. Suvepäevalised, kes ei olnud kavandit enne näinud, armusid sellesse kohe,“ ütles Kübarsepp.

Nagu Vabaerakonna muud tegemised, nii on ka logo sündinud asjaosaliste entusiasmist, sest mõlemad autorid on ise liikumises osalised. Siniväli on Vabaerakonna Algatusrühma liige ning Erkmann kuulub ühingusse Vaba Isamaaline Kodanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments