Läti plaanib samuti alkoholiaktsiisi langetada

BNS

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Tulenevalt Eesti valitsuse otsusest alkoholiaktsiisi langetada plaanib sama teha ka Läti valitsus.

Läti läheb kaasa Eesti otsusega langetada alkoholiaktsiisi ning on järgmiseks nädalaks kokku kutsunud vastava töörühma kohtumise, ütles Läti rahandusminister Jānis Reirs BNS-ile.

„On oluline säilitada konkurentsivõime regionaaltasandil, mistõttu ma ei näe suuri probleeme alkoholiaktsiisi langetamisel,” ütles Reirs, lisades, et täpset langetuse protsenti pole veel teada.

Ta lisas ka, et aktsiisilangetus võib sündida juba käesoleval aastal, kuid see oleneb, kui kiiresti valitsus ja koalitsioonipartnerid kokkuleppele jõuavad.

Eesti valitsus otsustas esmaspäeval  lõunasuunalise piirikaubanduse ohjeldamiseks langetada lahja ja kange alkoholi aktsiisimäära 25 protsenti. Valitsus otsustas ka tubakaaktsiisi laugema tõusu – varem kavandatud 10-protsendise tõusu asemel 2020. aastal tõuseb aktsiis viis protsenti aastas järgmised neli aastat.

Riigikogu võttis teisipäeval menetlusse Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa fraktsiooni poolt esmaspäeval algatatud eelnõu, mille alusel langeb alates 1. juulist õlle, siidri ja kange alkoholi aktsiis 25 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
murelik elanik
4 aastat tagasi

See jama, mida alustas reformierakond aktsiiside tõstmisega (kütus + alko) ning võimendas sotside Oss, annab veel pikka aega klaarida. Aga kuidagi peab ju alustama. Lätlane oma väiksema palgaga saab rohkem juua, süüa, ehitada ja ka kaugemale sõita. Ja kui statistika amet avaldaks numbri eestis töötavatest inimestest, kes saavad 540€ palka, oleks see päris piinlik.

Pook
4 aastat tagasi

Just täna käisime poistega head odavat kraami Lätist toomas. Hinnad on seal endiselt odavamad ja teepeal kuulsime raadiost, et Läti langetab samuti märjukese hindasid. Poisid hüüdsid üheskoos hurra ja nüüd on kindel, et meie tinakaninad juhime kogu majandust ja poliitikat. Enesetunne on supper.

Maalt
4 aastat tagasi

varsti maksavad joomisele peale kah

Neer
4 aastat tagasi

Mina ka alandan Valitsusele makstavaid maks 100 %

Sass S
4 aastat tagasi

Niimoodi on varsti tasuta !