Europarlamendi valimised kell 9.45: Taeblas on valijaid hõredalt

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13
Kairi Korpe valimiskabiinis aega ei raisanud, sest isik, kelle poolt ta hääletas – Marina Kaljurand – oli juba enne jaoskonda tulekut teada. Foto. Urmas Lauri

Valimispäeva hommik Taeblas on kõle ja vihmane. Kell on veidi üle üheksa. Taebla vallamaja fuajees on valimiskomisjon üles rivistunud. Valijaid pole. Ruum on tühi. Esimese pool tunniga on valimas käinud kaheksa inimest, nimekirjas on 1145 valijat.

Esimene valija saabis neli minutit pärast üheksat, aga käijaid on vähe. Hõredamalt kui kohalikel ja Riigikogu valimistel.

Valimiskomisjoni liige Riina Müüripeal arvab, et hea kui 40 õhtuks protsenti ära tuleb.

“Väga tööd ei ole jah,” nendib valimiskomisjoni esimees Kaido Lillemägi.

Koos eelvalimistega on Taeblas valimas käinud vilets viis protsenti.

Need, kes on käinud, teevad kärmesti. Juttu puhuma ei jää, sedel kasti ja minema.

“Igaüks on oma mõtetes. Kodutöö on tehtud. Väga kiiresti käib. Keegi pastakat imema ei jää,” ütleb valimiskomisjoni liige Aivar Kalamees.

Ise ta veel valinud ei ole. “Aga see saab toimuma,” ütleb Kalamees ja lubab valida Reformierakonda. “Mõnda jutumeest sealt.”

Kell 9.49 keerab vallamaja ette kaks autot jutti, siis veel kaks. Tullakse, võetakse sedel, kähku valimiskabiini ja jälle välja, sedel kasti ja minema.

“Mina valisin Marinat,” ütleb Kairi Korpe. “Kaljuranda. Minu meelest on ta teistest üle!”

Korpe on jälginud valimisdebatte ja selle järgi otsuse langetanud. Kaljuranna valis ta mitte erakonna, vaid isiku järgi. “Riigikogu valimistel ma sotse ei valinud,” ütleb Korpe.

Kalamees räägib telefoniga, keegi tellib valimiskasti koju.

“Kella kahe ajal tuleme,” ütleb Kalamees. “Teame-teame, me oleme teie juures enne ka käinud.”

Kell 10.17 on Taeblas valimas käinud paarkümmend inimest. Vallamaja ette pöörab veel kaks autot. “Nüüd läheb rabelemiseks,” ütleb Müüripeal aknast välja vaadates.
Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments