Uuring: 73 protsenti läänemaalastest kannatab virisemise all

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mullune pensionäride suvepidu Pürksis. Foto: Urmas Lauri
Mullune pensionäride suvepidu Pürksis. Foto: Urmas Lauri

Uuringufirma Norstat viis aprillis läbi küsitluse, mille kohaselt 73 protsenti Läänemaa elanikest arvab, et nende kaasmaalased vinguvad liiga palju.

Uuringu tellinud Tele2 turundusdirektori Ines Estrini sõnul viidi küsitlus läbi, et selgitada välja, kas stereotüüp pidevalt virisevatest eestlastest vastab tõele ja kas inimesed ise peavad seda probleemiks.

Estrini sõnul selgus uuringust, et ka Läänemaa elanikele endale meeldib viriseda ning 46 protsenti maakonna elanikest tunnistas, et on seda viimase ööpäeva jooksul endamisi või avalikult teinud. “See tundub palju, aga on siiski riigi üks madalamaid näitajaid. Näiteks Saaremaa elanikest tervelt 71 protsenti tunnistas viimase ööpäeva jooksul millegi üle nurisemist. See näitab, et Läänemaal on elu hea ja inimesed helged,” rääkis Estrin.

“Virisemine pole alati halb, vaid võib ka elu edasi viia. Kui Tele2 kliendid millegi üle kurdavad, siis me tegeleme probleemi lahendamisega ning see teeb tugevamaks. Näiteks on levi üle kurtmise tulemusena tänaseks kaetud 99 protsenti riigist väga korraliku ühendusega. Kui inimesed kurtsid siduvate lepingute ja leppetrahvide üle, siis lõpetasime need ka ära,” soovitas Estrin kurta asjade üle, mida on võimalik parendada.

Uuringust selgus veel, et meeste ja naiste võrdluses nimetas 77 protsenti läänemaalastest suuremateks vingujateks naisi. Eagruppidest nimetas 54 protsenti Läänemaa elanikest aktiivsemateks kurtjateks vanemaid inimesi.

Kokku osales aprillis läbiviidud uuringus 1078 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
PuukPook
4 aastat tagasi

Vaadates LE kommentaariume, siis uuring vastab täiesti tõele. 😀

Valija
4 aastat tagasi

Ei mina virise!

juss
4 aastat tagasi

Huvitav loogika ajakirjanikul?

Martin
4 aastat tagasi

Šveitsi Sõltumatu Instituut võiks ka sama teema kohta miskit arvata, oleks kindlasti huvitav.

Palun selgitust
4 aastat tagasi

Ei saa aru, ühes ja samas lehes on sellised artiklid: 1) “Uuring: läänlased on Eesti kõige õnnelikumad inimesed” ja 2) “Uuring: 73 protsenti läänemaalastest kannatab virisemise all”

Aru ei saa sellest, et kas õnnelikuks teeb virisemine või hoopis selle all kannatamine?

PS Tänu oma abikaasale olen Läänemaal üks õnnelikumaid inimesi!