Galerii ja video: Jaan Tätte rääkis ja laulis haapsallastele oma elust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaan Tätte rääkis Haapsalu sotsiaalmajas oma elust ja laulis omi laule. Foto: Urmas Lauri

Täna käis muusik, kirjanik, näitjela ja maailmarändur Jaan Tätte Haapsalu sotsiaalmajas oma elust ja seiklustest rääkimas.

Suurt huvi tundis publik selle vastu, kuidas Tätte ümbermaailmareisil käis. Tätte sõnul on ta käinud aastate jooksul kokku 125 riigis, ainus, kus ta peale Eesti elada sooviks, on Island. Ekvaatoril on küll kauneid paiku kuid kuumus ja lõputu suvi Tättele ei meeldi.

Raske oli Vilsandi mehel ka oma kuuluvuse määratlemisega. “Töötasin 15 aastat Linnateatris näitlejana, aga näitlejad pidasid ming mingiks loodusmeheks, loodusmehed vaatavad mind kui näitlejat, ükskõik, mis seltskonnas ma olen, ma saan aru, et ma sinna päris ei kuulu,” nentis Tätte.

Tätte rääkis ka oma laulude saamislugudest. Näiteks laulu, mida tuntakse pealkirja “Põrra-põrra” all (tegelikult “Tõestisündinud lugu”), ajendanud kirjutama üks laevasõidu seiklus, kuid laulus kirjeldatakse hoopis rongisõitu.

Video: Urmas Lauri

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments