1

Luik tahtis tuttpüti pesa vallutada

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tuttpüti pesa. Arvo Tarmula

Haapsalus promenaadi paadisilla juures kümmekonna meetri kaugusel kaldast kõrkjates pesitsevad tuttpütid pakuvad huvi haapsallastele ja turistidele. Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula on tuttpütte pildistamas käinud juba paar nädalat.

Praegu peaks pesas olema kolm muna. Tarmula sõnul on paadisilla lähistel tuttpüttide meelispaik. „Seal ujub neid kümneid ja neli-viis pesa on ka kindlasti. Millegipärast nad armastavad seda kohta,” ütles Tarmula.

Vahepeal üritas fotol oleva pesa üle võtat luik. „Vallutas pesa ja istus seal mitu päeva, aga nüüd on kadunud. Küllap oli see talle ebasobiv ja läks minema,” ütles Tarmula. Tuttpütid tulid pesale tagasi.

Tuttpütt armastab pesitseda roostikus keset vett. Pesas on tavaliselt kolm-neli muna, mida hauvad mõlemad vanemad. Tibud kooruvad kuu aja pärast ja saavad iseseisvaks paari kuuga. Enne iseseisvumist rändavad pojad ema seljas sulgede vahel, ka siis, kui ema sukeldub või tõuseb lendu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Roo Särg
Roo Särg

Väga ilus pilt ! Aga kuidas need linnupojad lendamise ajal seljas püsivad ??

wpDiscuz