Vald toetab Saueagu teatritalu 9000 euroga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Saueaugu teatritalu. Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas neljapäevasel istungil toetada Saueaugu teatritalu 9000 euroga, mis aitab katta talu renoveerimise omaosalust.

Saueaugu teatritalu sai PRIAlt 42 000 eurot peahoone katuse, soojustamise ja seminariruumide väljaehitamise jaoks. Omaosalus on 19 000 eurot, millest poole annab vald.

„Saueaugu teatritalu on koht, mida teatakse üle Eesti. Mida siis veel toetada, kui mitte sellist paika,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Vallavanemaga sama meelt olid ka volikogu komisjonid ja Martna osavallakogu.

Arendus-ja eelarvekomisjoni esimees Jüri Ott uuris, kas vallal on pilt teatritalu rahavoogudest. „Võib-olla on neil vaja 15 000 eurot,” pakkus ta.

Lõhmus kinnitas, et teatritalu on kinnitanud, et muude asjadega saab ise hakkama.

Volikogu otsustas teatritalu toetada valla eelarvest, sest kui toetus oleks määratud valla mittetulundusühingute toetuste meetmest, kust vald jagab laiali 15 000 eurot, poleks teistele ühingutele suurt midagi jagada jäänud.

Saueaugu renoveerimine  algab tänavu suvel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments