0

Lõppes Lääne-Nigula kaasava eelarve hääletus

Lääne-Nigula kaasava eelarve ettepanekud said kokku 1310 häält. Lääne-Nigula vald jagab kaasava eelarvega laiali 40 000 eurot, iga piirkond saab 5000 eurot enim hääli saanud ettepaneku realiseerimiseks.

Kõigist ettepanekutest enim sai hääli Palivere lasteaia õuesõppemaja – 126 häält. Palivere piirkonna teine ettepanek, Palivere spordikeskuse paviljon sai rahvahääletusel 101 häält.

Kullamaa piirkonnas sai enim hääli ettepanek rajada Kullamaa järve-puhkealale kettagolfi rada. See pakkumine sai 92 häält.

Martna piirkonnas sai enim hääli, 68, Martna põhikooli juurde kiikede ja ronila ehitus. See ettepanek sai kõigest kolm häält rohkem kui Rõude külamaja osaline akendevahetus.

Kaasava eelarve järgi saab Noarootsi piirkond ehitada Pürksi külla mänguväljaku. See ettepanek kogus hääletusel 61 häält.

Nõva piirkonnas sai kahest ettepanekust rohkem hääli ettepanek rajada Nõva sadamasse ujuvkai. See ettepanek sai 64 häält. Teine ettepanek, mis soovis taastada Peraküla vabaõhulava sai 23 häält.

Oru piirkond saab tänu kaasavale eelarvele Oru staadionile kastmissüsteemi. Selle ettepaneku poolt oli 104 sealse piirkonna elanikku. 81 häält sai ettepanek tuua Linnamäe lasteaia õuealale puidust veoauto atraktsioon ja 24 häält lasteaia peavärava esisele platsile drenaažisüsteemi rajamine.

Risti piirkonnas sai enim hääli Risti kooli juurde välitrenažööride rajamise ettepanek – 41 häält. Sellele järgnesid alevikku turvakaamerate paigaldamine – 26 häält, põhikooli siseõue välitennise laua paigaldamine – 24 häält, Jaakna küla bussiootepaviljonide rajamine – 12 häält ja Jaakna külla talusiltide panemine – 4 häält.

Taebla piirkonnas sai enim hääli Taebla kooli välijõusaali uuendamine – 51 häält. Sellele järnesid Liumägi lasteaia õuealale – 43 häält, jalgpalliväravate soetamine – 16 häält ja moodullava soetamine – 3 häält.

Lääne-Nigula kaasava eelarve hääletusele laekus 28 ettepanekut. Hääletada said kõik vähemalt 16aastased Lääne-Nigula valla elanikud. Oma hääle sai anda kokku kolmele ettepanekule sõltumata elukohast. Näiteks said Nõva osavalla elanikud hääletada Kullamaa ettepanekute poolt ja vastupidi.

Kui 5000 euro sisse mahub ka teine ettepanek, siis saab toetust ka teisele kohale tulnu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz