Mihkelson: Ratase valitsus jätkab Eesti välispoliitilika lammutamist

BNS

Marko Mihkelson
Marko Mihkelson

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Marko Mihkelson (RE) märkis EKRE juhtide kohtumise kohta Le Peniga, et peaminister Jüri Ratase (KE) valitsus jätkab Eesti välispoliitilise kursi lammutamist.

„Jüri Ratase valitsus ei hoia päevagi kokku Eestit edukalt teeninud välispoliitilise kursi lammutamisel ja katses meid isoleerida oma Lääne liitlastest ja partneritest,” ütles Mihkelson.

„Venemaa huvides Euroopa ühtsust lammutava äärmuspoliitiku Marine Le Peni kutsumine Eestisse ja äsjane kohtumine peaministri asetäitja Mart Helme ning riigikogu esimehe Henn Põlluaasaga Jaan Tõnissoni nime kandvas riigikogu ruumis on otsene näkkusülitamine Eesti rahvuslikele huvidele,” märkis ta.

„Kas te nägite Le Peni kõrval Prantsusmaa suursaadikut? Loomulikult mitte. See on ilmne indikatsioon, kuidas suhtub antud visiiti Prantsusmaa. Loomulikult ei jõua Le Pen Tapale, kus teenivad NATO pataljoni koosseisus prantslased, sest NATO on Le Penile ju „punane rätt”,” leidis Mihkelson.

Tema sõnul on EKRE meeste jutud sellest, et nad ei jaga Le Peni seisukohti Venemaa osas, küll aga on neil ühine arusaamine Euroopa Liidu tulevikust, tühipaljas petujutt.

„Le Pen ei saa Venemaalt toetust mitte tema Kremli-meelsuse pärast (Moskvale lipitsejad ei meeldi), vaid ikka selle eest, et ta aitab lammutada ühtset Euroopat ja seejärel üksi uhkeid rahvusriike üksteise järel oma mõjuvälja haarates,” ütles Mihkelson.

Mihkelsoni sõnul on kõik see otseselt Eesti rahvuslike huvide vastane. „Kui kaob Euroopa Liidu ühtsus, kui langevad Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonid enne agressiooni lõppu Ukrainas ja kui need samad äärmuslased hakkavad kõhklema NATO pingutuste vajalikkuses, siis on Eesti vastakuti väga tõsise julgeolekuohuga. Peaminister Ratas võiks valitsuses lõpuks ometi ohjad enda kätte võtta ning otsustada, kas tee isolatsiooni suunas on ikka see, millega ta tahaks Eesti ajalukku minna,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ingel
5 aastat tagasi

Kuidas saab lammutada midagi mida olemas olnud ei ole

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kuidas saab nii tähtsal positsioonil olla mees kes juba aastaid põeb foobiaid ?

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Juba Ukraina meelest läinud?