Kutsehariduskeskuses algas loodusfestival

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kutsehariduskeskuse loodusgiidi õpilased alustasid ise loodusfestivali esmaspäeval giidikonkursiga Vormsi saarel. Foto erakogu

Tänasest reedeni peetakse Haapsalu kutsehariduskeskuses (HKHK) Läänemaa teist loodusfestivali, mida korraldavad HKHK loodusgiidid eriala õpilased.

Neljal päeva sisse mahub nii töötubasid, ettekandeid kui ka mitmesuguseid retki. Enamik ettevõtmistest toimub Uuemõisas kutsehariduskeskuses või selle ümbruses ja on tasuta.

Teisipäeva hommikul juhatas loodusfestivali sisse lasteaedadele mõeldud loodusretk paralepa metsas. Avalikud üritused algavad keskpäeval kutsehariduskeskuses.

Kõigil päevadel on kl 16ni koolimaja ees rohevahetus ning müügiks on taimi kohale toonud Helga Puukool. Kavas on viltimise, kirjutamise, maakunsti jm töötubasid.

Teisipäevase kava lõpetab Marko Valker linnufilmi näitamise ja öölinnutuuriga Saare õpperajal, Kolmapäeva päeval räägitakse kutsehariduskeskuses seentest ja õpetatakse vihmavarjuga ämblikke püüdma, õhtul aga aga räägivad mullu Iirimaal praktikal käinud loodusgiidid Iirimaast.

Neljapäeva õhtul viivad loodusgiidid huvilised Marimetsa rappa, reedel aga on kavas linnaretk Haapsalus ja kivituur Ungrusse. Loodusfestivali kava leiab loodusfestivali kodulehelt.

Kutsehariduskeskuse majas saab samal ajal vaadata loodusgiidide loodusfotode näitust, puunäitus “Läbilõige eesti puudest” ja herbaariumite näitust.

Loodusfestivali algatasid eelmisel aastal HKHK loodusturismikorralduse õpilased Karin Küünarpuu ja Maris Meriste.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments