Isamaa toetab alkoholiaktsiisi langetamist

Foto: Arvo Tarmula
Alkoholiaktsiis võib minna väiksemaks. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval EKREsse kuuluva rahandusminister Martin Helme poolt välja käidud lubadust langetada juba juuliks alkoholiaktsiise, toetab lisaks Reformierakonnale ka erakond Isamaa.

Isamaa toetab alkoholiaktsiisi langetamist, kuid leiab, et kange ja lahja alkoholi aktsiisi puhul tuleks säilitada praeguseks välja kujunenud proportsioon.

Rahandusminister Martin Helme on lubanud, et toob teisipäeval valitsuskabinetti täpsemad numbrid ja graafikud alkoholiaktsiisi langetamise kohta.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERR-ile, et kuna aktsiisilangus on paika pandud koalitsioonileppes, ei tohiks koalitsiooni osapoolte vahel suuri vaidlusi tekkida.

„Meie toetame alkoholiaktsiisi langetamist, aga loomulikult konkreetse eelnõu puhul peab olema eelnevalt väga täpne arvestus, et kui palju, mille arvelt, milline on see mõju ja selle ettepaneku ja eelnõuga peab välja tulema rahandusminister,” ütles Seeder. „Nii et kui rahandusminister on välja tulnud vastava ettepanekuga, siis me saame ka seda arutada, aga põhimõtteline otsus on langetatud koalitsioonilepingu sõlmimisel.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Väga “õige” lähenemine ja kui raha puudu tuleb pange kütusele,elektrile aktsiisi otsa,samuti võiks käibemaksu tõsta paar protsenti !!!!

Hopsti
5 aastat tagasi

Ma ei saa sellest pundist, KE koos IL-ga , üleüldse aru. Kuidas on võimalik teha aktsiiside otsuseid nii mõtlematult. Mäletan, kui nad võtsid vastu koos SDE-ga kobarmaksuseaduse, siis õigustasid seda nii Ratas, Simson, Seeder ja teisedki. Opositsioon kutsus seda punti mõistusele, aga ei midagi, õigustused veelgi jätkusid. Ja nüüd, mõistus läks lahti?

Kont
5 aastat tagasi

Kütuse aktsiisi langetamisest ei sõnagi. Armetud tegelased küll, kes ainult joodikuid poputavad.

Roheline
5 aastat tagasi
Reply to  Kont

Imelik tõesti,mind küll ei koti,kuipalju viin või õlu maksab,küll aga mõjutab meie kõigi rahakotti bensiin,küte,elekter,toit,ravimid jne…. Täitsa jabur riik,rahvas sureb alkosurma varsti 😛