Homme heisatakse Euroopa päeva puhul Eesti ja Euroopa Liidu lipud

Lääne Elu

info@le.ee

Lehvivad lipud. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval peetava Euroopa päeva puhul heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eestis lipud.

Koos Eesti lipuga heiskavad Euroopa Liidu lipu riigikogu, president, valitsus, riigikohus, riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, Kaitseväe peastaap ja omavalitsusorganid, teatas riigikantselei sümboolikanõunik Lääne Elule. Eesti lipp võivad heisata ka kõik teised. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Euroopa päev on pühendatud rahule, demokraatiale ja Euroopa ühtsusele. 9. mail 1945 oli Euroopas esimene rahupäev pärast II maailmasõda. Rahupäeva viiendal aastapäeval tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schuman ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine. Sellega sai alguse Euroopa lõimumine ja Euroopa Liit.

9. mail toimuvad traditsioonilised üritused Tallinnas Vabaduse väljakul. Kell kolm pärastlõunal stardib passimäng, laval saab näha „Reis ümber Eesti“ programmi koos Euroopa Parlamendi valimiste kandidaatidega, muusikalisi vahepalu pakuvad tuntud Rumeenia bänd Mr.jurjak, Sissi Nylia Benita, Uku Suviste, Antti Kammiste ja Ivo Linna.

Eesti ja Euroopa Liidu lipu kasutamise kohta vaata juhiseid riigikantselei veebilehelt.

Euroopa päeva tähistamise programmi kohta vaata täpsemalt veebilehelt euroopapaev.ee.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments