Kiik: erakorraline pensionitõus aastal 2020 on küsimärgi all

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mullune pensionäride suvepidu Pürksis. Foto: Urmas Lauri

Keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik tõdes kolmapäeval riigikogu infotunnis, et Keskerakonna poolt valimislubadusena välja hõigatud erakorraline pensionitõus aastal 2020 on küsimärgi all, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kiik kinnitas riigikogu ees esinedes, et erakorraline pensionitõus on jätkuvalt prioriteet, kuid see sõltub rahalistest vahenditest.

Minister möönis, et tulenevalt riigieelarve baasseadusest ja konservatiivsest eelarvepoliitikast on võimalus pensioneid juba 2020. aastal tõsta küsimärgi all.

„Kui me vaatame, siis suur eesmärk on teadus- ja arendustöö rahastamine, on erinevad palgatõusud sotsiaalsektoris, haridussektoris, kultuurisektoris, siseturvalisuse valdkonnas,” ütles Kiik. “Kui me vaatame idapiiri väljaehitamise küsimust – neid rahavajadusega kohti on loomulikult väga palju ja eks see on läbirääkimiste protsess,“ selgitas minister. Kiik lisas, et sotsiaalministrina seisab ta selle eest, et erakorraline pensionitõus toimuks pigem varem kui hiljem.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments