K-komando harjutas kolleegidega pardumist Hiiumaa liini parvlaevale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Tiiu. Foto: Urmas Lauri

K-komando, kaitseväe erioperatsioonide väejuhatus, õhuvägi ja Tallinna kordon harjutasid teisipäeval Heltermaa-Rohuküla liinil pardumist sõitvale parvlaevale.

K-komando juhi Hannes Perki sõnult toimus harjutus suurõppuse Kevadtorm raames.

“Peame olema valmis kõikideks juhtumiteks nii maismaal kui ka merel ning seekord harjutasime pardumist liikuvale praamile Tiiu. Mereoperatsioonid on väga keerulised ning koosnevad paljudest erinevatest lõikudest sealhulgas paadiga lähenemine, laevale ronimine, olukorra lahendamine ja laevalt köitega tagasi paati laskumine. Taolised õppused aitavad kinnistada õpitud teadmisi ja muudab koostöö sujuvamaks teiste partneritega,” märkis ta.

Tema sõnul oli teisipäeval toimunud õppus kõikide jaoks igati edukas. “Saime teadmisi juurde mitmes erinevas lõigus ning mis seal salata, ka väikesi puudusi, millele vaja lahendused leida. Täname kõik partnereid hea koostöö, professionaalsuse ja motivatsiooni eest,” ütles Perk.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments