Kodutütred ja noorkotkad olid metsalaagris

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5
Noorkotkad ja kodutütred metsalaagris. Foto: KL Lääne maleva FB

Eelmisel teisipäeval ja kolmapäeval (30. aprillist 1. maini) oli kodutütarde ja noorkotkaste rühmadel Valged Kotkad ja Metsküla Merikotkad metsalaager, kirjutas Lihula noortejuht Maris Esko kaitseliidu Lääne maleva sotsiaalmeedialehel.

Teisipäeva õhtupoolikul suundus 32 noort kaheks päevaks metsalaagrisse. “Laagripiirkonda jõudmiseks läbisime 5 kilomeetri pikkuse matka. Seejärel panime üles telgid, ehitasime omale laagriplatsi ning saime usinasti laagriga alustada,” kirjutas Esko. “Tegevust jagus meil küllaga, esimesel õhtul õppisime kuidas saada hakkama metsa eksimise korral. Õhtu hämaruses küpsetasime vorstikesi ning tokisaia.”

Öösel toimus aga ööhäire. Selleks, et saada päris laagriliseks läbiti ristimine. Noortel tuli läbida rada küünlavalgel, lugeda tõotust ning juua kinnistuseks „verd“.

„Järgmist hommikut alustasime matkaga rabasse, kus õppisime palju uusi rabataimi ning linde,” kirjeldas noortejuht. “Seejärel algasid töötoad, lasime õhupüssi, õppisime kompassiga liikumist ning Lihula üksikkompanii kaitseliitlased õpetasid noortele käemärke.”

Maris Esko sõnul võib laagriga väga rahule jääda, noored õppisid palju ning said kindlasti uue kogemuse võrra rikkamaks.

“Suur aitäh Lihula Üksikkompanii kaitseliitlastele, kes olid oma nõu ja jõuga meile abiks,” lõpetas Esko sissekande.

Fotod: KL Lääne maleva FB

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments