Uuemõisa töökeskus kutsub oma tegemistega tutvuma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uuemõisa töökeskuses tehakse mitmesugust käsitööd. Foto: Urmas Lauri

Üheksa aastat tagasi asutatud sihtasutus Hea Hoog seisab ühtsema ühiskonna eest, luues ja vahendades töövõimalusi psüühilise erivajadusega inimestele.

“Igal aastal pakub SA Hea Hoog tööd ligi 600 erivajadusega inimesele. Vahendame ettevõttete tellimusi ning tagame tellimuste kvaliteetse ja tähtaegse täitmise erivajadusega inimeste poolt,” ütles SA Hea Hoog tegevusjuhendaja Kaia Laas.

“Nõustame ja abistame nii ettevõtjat kui ka erivajadusega inimest lepingute sõlmimisel ja töötamisega seotud asjaajamisel,” selgitas Lass. “Tagame tarviliku tööalase väljaõppe ja erivajadusega inimese nõustamise ning juhendamise töökohal.”

Hea Hoog pakub pikaajalise kaitstud töö (PKT) ja töötamise toetamise (TT) teenust.

Pikaajaline kaitstud töötamise teenus on loodud inimeste jaoks, kes ei ole oma tervisest tuleneva erivajaduse tõttu võimelised töötama tavalistes töötingimustes avatud tööturul.

Kaitstud tingimustes töötamisel võimaldatakse inimesel teha võimetekohaseid tööülesandeid talle sobivas töökeskkonnas ja jõukohases töötempos. Sealjuures on talle tagatud vajalikus ulatuses juhendamine ja abi.

Töötamise toetamise teenus on mõeldud psüühikahäirega täisealisele, kes vajab töö leidmiseks ning töötamise ajal pidevalt toetust ja juhendamist. Teenuse eesmärk on juhendada ja nõustada inimest tema võimetele vastava sobiva töö otsimise ja töötamise ajal.

Teenuse eesmärgiks on inimest motiveerida tööle asumiseks, toetamine võimetekohase töö leidmisel, lähtumine inimese huvidest. Juhendatakse inimest töö otsimise ajal, töö olemasolul või töö leidmisel sellega seotud ülesannete täitmisel ja töötamise ajal tekkivates küsimustes. Vajadusel juhendatakse ja nõustatakse tööandjat inimese tööle rakendamisel ja töötamise ajal tekkida võivatest olukordadest ja eripäradest. Toetatakse inimese ettevalmistust iseseisvalt tööle asumisel.

Teenusele saamiseks peab esitama taotluse sotsiaalkindlustusametisse.

SA Hea Hoog Uuemõisa töökeskuses tegeletakse käsitööga, sest see aitab kujundada tööoskust ja –harjumust.

“Samuti on meil mitmeid edulugusi abitööde teostamisel, milleks on abitööd kinnisvara korrashoius, puhastusteenused, koristusteenused,” ütles tegevusjuhendaja Laas. “Kõik huvilised on oodatud töökeskusesse, kus saab meie tegemistega tutvuda, pakume ka abi teenusele saamiseks.”

Töökeskus asub Uuemõisas, Masti 14.


Vt ka:
Galerii: Hea Hoog avas Uuemõisas oma käsitööpoe

Galerii: Uuemõisas meisterdatakse taas veteranide toetuseks sinililli

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments