Galerii: Uuemõisas meisterdatakse taas veteranide toetuseks sinililli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sander pani täna viimased sinililled käepaela külge. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24
Sander pani täna viimased sinililled käepaela külge. Foto: Urmas Lauri

SA Hea Hoog töökeskuses Uuemõisas meisterdavad puudega inimesed tänavuse sinilillekampaania tarvis käepaelu ja märke.

Janeli, Sander ja Laura lõpetasid eile sinilillekampaania tellimust. Sandri ees laual oli ports siniseid ja musti käepaelu ning vildist sinilillemärke. Tema rida oli paelale sinilille kinnitamine.

„Janeli on hästi kiire, tema on meil põhiline, kes punub,” kiitis tegevusjuhendaja tõsise näoga noort naist. Sander kinnitas sinililli käepaeltele, Laura tootis aga käepaelu üha juurde. Janeli küsis juhendajalt, et kui tellimus täidetud, kas ta võib siis kaarti joonistama hakata. Janeli töökoha sein ongi valdavalt tema enda joonistatud piltidega kaetud.

„Praegu on paelategemine, sest tähtaeg on peal,” ütles tegevusjuhendaja. „Viimased peavad valmis olema kolmapäeval.”

„Käepaeltega alustasime novembri lõpus, sinililledega kuu aega hiljem. Selle nädala lõpus peavad partiid pakitud olema,” täpsustas Hea Hoo tootmis- ja müügijuht Anne Soodla. „Edasi lähevad need vigastatud veteranide ühingu kätte. Naiskodukaitsjad ja poeketid alustavad sinilillemärkide ja käepaelte müüki aprillis.”

Hea Hoog toimetab üle Eesti. Töökojad on Tallinnas, Võisikul, Viljandis, Tõrvas, Sillamäel, Tapal, Rakveres, Ahtmes ja Sõmeral.

Kui eelmisel aastal olid käepaelad koos metallplaadiga, millel kiri „Anname au!” ja eraldi müüdi ka sinilillemärke, siis tänavune ports oli veidi erinev: käepaelale kinnitati ka vildist sinilillemärk. Uuemõisa töökeskuses käib tööl 14 inimest. Sinna tulevad vaimupuudega inimesed eri kohtadest, nii Uuemõisa Kodust kui ka Haapsalu sotsiaalmaja erihoolekandekeskusest.

Samal ajal, kui Janeli, Sander ja Laura veteranide heaks töötasid, käis tegevus ka õmblustoas. „Seal teeme voodipesu, mänguasju,” selgitas tegevusjuhendaja.

Sinilillekampaania

  • Eesti kaitseväe ja Kkaitseliidu veterane on ligi 2800. Sinilillega tunnustatakse nende panust meie ühise julgeoleku heaks. Nende kogemus ja oskused on väärtuslikud ka igapäevaelus.
  • Sinilillekampaaniat viib läbi MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös naiskodukaitsega.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments