Keda soovivad Läänemaa sotsid näha erakonda juhtimas, selgub 20. mail

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sotsiaaldemokraatliku esimeheks kandideerivad Lauri Läänemets, Indrek Saar ja Riina Sikkut avadebatil esmaspäeval Kuressaares. Foto: SDE
Sotsiaaldemokraatliku esimeheks kandideerivad Lauri Läänemets, Indrek Saar ja Riina Sikkut avadebatil esmaspäeval Kuressaares. Foto: SDE

Sotsiaaldemokraatliku erakonna piirkonnaorganisatsioonid valmistuvad juuni algul toimuvaks erakonna üldkoguks, kus valitakse sotside uus esimees.  

Selleks, et kõigi kandidaatidega lähemalt tuttavaks saada alustasid sotsid üle Eesti aruteluõhtuid ja debatte. Avadebatt toimus esmaspäeval Kuressaares, Läänemaale ja Hiiumaale jõutakse maikuu teises pooles.

Hiiumaa ja Läänemaa sotsid pole veel otsustanud, keda juuni algul erakonna esimehena soovitakse näha.

“Hiiumaa on võtnud selles osas aja maha,” ütles Hiiumaa vallavanem ning saare sotsiaaldemokraatide juht Reili Rand. “27. mail ootame kandidaate külla, selle järel kujundame ka oma seisukoha, keda Hiiumaa sotsid toetavad esimehe kohal.”

“Ei tule ettte, et nii palju kandidaate oleks olnud,” meenutas 2015. aastal sotsiaaldemokraatliku erakonnaga liitunud Rand. “Kõik on ka ju tugevad, tõsised kandidaadid.”

“Mina hindan väga positiivseks seda, et erakonnas on on alanud sisulised arutelud, kuhu ja kuidas edasi minna,” ütles Rand. “On heameel, et on mitmeid tugevaid kandidaate. Loodan, et see annab erakonnale sisu juurde.”

Haapsalus algab kandidaatide avalik debatt 20. mail Haapsalu kolledžis kell 18.30. Siis arutabki piirkonna juhatus, keda esimehe kandidaadiks esitatakse, ütles Läänemaa sotside liider, Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur.

“Olukord on hea,” hindas Suur erakonna esimehe valimise eelset aega. “Sest kõik kandidaadid on tugevad, igaühel on oma kindel sõnum. Ma näen, et nendest kandidaatidest kujuneb tugev löögirusikas selliselt, et erakond ei jäta ühtegi suunda tähelepanuta.”

“Riina [Sikkuti] nägemused tervishoiu kättesaadavusest,” tõi Suur esile kandidaatide tugevad küljed. “Samas teame, et Saar on tugev organisatsioonijuht, Mikser tugev välispoliitikas. Igaühel on oma tugevus. Kõige parem oleks, kui nad peale valimisi ühtse löögirusika moodustaksid.”

Esmaspäevaõhtusel avadebatil Kuressaares kohtusid publikuga Lauri Läänemets, Indrek Saar ja Riina Sikkut. Sven Mikser, kes ka oli selleks ajaks teada andnud, et soovib esimeheks saada, Saaremaale ei jõudnud.

Sotside Saaremaa piirkonna juhatus otsustas esitada erakonna esimehe kandidaadiks Indrek Saare ning aseesimehe kandidaadiks Riina Sikkuti. 

Piirkonna senise esimehe Jaanis Prii sõnul räägib Saare kasuks tema suur poliitiline pagas nii erakonna aseesimehe, peasekretäri kui ka ministrina. Saare kasuks rääkis seegi, et ta juured on Saaremaalt pärit.

Sotsiaaldemokraadid valivad endale uue erakonna esimehe 9. juunil Tartus toimuval üldkogul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments