Reinsalu: poliitikute suhtes rakendub süütuse presumptsioon teisiti

Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu

Poliitikute suhtes rakendub süütuse presumptsioon teisiti ning neil on täiendavad kohustused oma usaldusväärsuse kinnitamiseks, ütles välisminister Urmas Reinsalu kommenteerides perevägivalla süüdistuste alla langenud väliskaubandus- ja IT-ministri Marti Kuusiku tagasiastumist, kirjutab ERR.

„Päris selge on see, et poliitikute puhul on süütuse presumptsioon teistsugune. Paljudel juhtudel on see ühiskondliku, avaliku kriitika all ka süü presumptsioon, kus poliitikul tuleb ära tõestada (oma süütust),” ütles Reinsalu ETV hommikusaates „Terevisoon”.

Reinsalu viitas reformierakondlasest justiitsministri Kristen Michali juhtumile, kes pidi Reformierakonna rahastamisskandaaliga kaasnenud avalikkuse kriitika tõttu valitsusest lahkuma, ehkki teda ebaseadusliku rahastamise eest kunagi süüdi ei mõistetud.

„Need asjad on kindlasti kahetsusväärsed, kui need asjad esile kerkivad, aga väga oluline on loomulikult tõe välja selgitamine ka selles juhtumis ja küllap õiguskaitseasutused ka seda teevad. Kindlasti süütuse presumptsioon peab Eestis kehtima, aga poliitikutel on täiendavad kohustused oma usaldusväärsust toota,” märkis varasemalt justiits- ja kaitseministri kohal töötanud Reinsalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
will
4 aastat tagasi

Antud võrdlus ei ole korrektne. Rahastamisskandaali puhul olid ikka nimesid ja fakte. Ja kuna ta ei kritiseeri ründajaid … siis on küsimus motivatsioonis. Ta ju ei astu samme koalitsiooni kaitseks …

Off Shore Investments
4 aastat tagasi

just sellepärast me isiklikult ei olegi poliitikud ega hakka ka kunagi olema.
aga süütuse presumptsioon on hea asi. inimkonna kõigi aegade paremuselt kolmas leiutis kohe pärast raha ja ratast.

vinge valitsus meil, halvas mõttes küll
4 aastat tagasi

Miks Reinsalu seda kõike Helmele ei räägi? Viimane nimelt tambib ikka fraasi, et kehtib süütuse presumtsioon. Kardab Helmele öelda? Ju siis.

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Muidugi teisiti,kõigepealt materdame maha,tambime perekonna peal ja siis lööme risti kui aga osutub hiljem süütuks kirjutame väikselt kuskil väljaande nurgas “SORRY”.
Täpselt nagu suur vend ees-Trump on seotud venemaaga,kaks aastat uurimist tõestab,et ei ole.Vastased aga taovad ikka trummi edasi.