Alternatiivsed energiaallikad löövad elektri hinna üha enam kõikuma

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eesti Energia teatas teisipäeval, et esimeses kvartalis sai neist kui tavapärasest elektri eksportijast selle importija. Tõenäoliselt on sellest kujunemas trend, nagu on minevikku jäämas ka stabiilne elektri hind, kuivõrd üha ulatuslikumas kasutuses tuule- ja päikeseenergia hind sõltub stiihiast. See paneb turgu otsima lahendusi, mis tagaks nii energiakindluse kui ka stabiilsema hinna, kirjutab ERR.

Olukord, kus Eesti Energia toodab vähem elektrit kui müüb ehk peab puudujäägi importima, on ajapikku kujunemas ilmselt trendiks.

„Seetõttu meie konkurentisvõime järjest väheneb. Aga see ei ole iseenesest midagi ootamatut. Seda, et konkurentsivõime väheneb ja põlevkivil põhinevaid tootmisjaamu pigem suletakse kui avatakse, oleme me ette näinud,” ütles Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Timo Tatar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments