Juunist sõidavad bussid suvise graafiku järgi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Buss nur 2 ei sõida Valge Daami ajal Posti tänavale, peatusi Mihkli tänaval ning Vaba, Kalda ja Veetorni peatustes ei ole. Foto: Arvo Tarmula
 Bussigraafikus on väikesed muutused. Foto Arvo Tarmula

Juuni toob muudatusi busside väljumisaegadesse ja peatustesse ning mitmed peatused saavad ka uue nime.

Muudatused puudutavad Läänemaa avalikke bussiliine 2, 3, 22, 26, 28, 29 ja kaugliini 321.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse Rapla- ja Läänemaa liiniplaneerija Riina Tamm ütles Lääne Elule, et mitte ühtegi väljumist sel suvehooajal ära ei jäeta.

„Varem on suvises graafikus olnud vähem väljumisi, aga sel aastal jääb kõik nii nagu talvisel perioodil. Eelmisel suvel oli näha, et sõitjaid on ja ei ole põhjust graafikut hõredamaks teha. Meil on kõikide väljumiste käigus hoidmiseks raha olemas. Kui inimesed tahavad sõita, siis bussid ka sõidavad,” ütles ta.

Muudatused on aadressil www.peatus.ee näha 22. maist.
Uut graafikut vaadates tuleb silmas pidada, et mõned peatused Haapsalu linnas on ümber nimetatud: Vaba asemel Kultuurikeskus, Lastekodu asemel Kuuse rist, Leivatehase asemel Käbi, Ragn-Sellsi asemel Lihula mnt ja Vahtra asemel Vahtra rist.

Liinil 2 Holmi – Uuemõisa on tööpäeviti kell 19.30 väljumine Holmilt lükatud 20 minutit hilisemaks, uus aeg on 19.50. Väljumine kutsekooli juurest kell 19.50 on samuti 20 minutit edasi lükatud, uus aeg on 20.10.

Liinil 3 Holmi – Kastani – Männiku tee on mõnel väljumisel pikendatud kuni Valgevälja peatuseni.

Liinidele 22 Haapsalu – Risti – Kuijõe ja 26 Haapsalu – Risti – Ellamaa on lisatud peatus Kultuurikeskus linna siseneval suunal.

Liini 29 Haapsalu – Kiideva – Puise reedeõhtune väljumine Haapsalust kell 18.40 sõidab suvel sarnaselt nädalavahetusega pika ringi Haapsalu – Kiideva – Puise – Haapsalu. Väljumised laupäeval ja pühapäeval Haapsalust kell 9.20 ja Puisest kell 10.15 ei ole enam nõudepõhised ja bussile saamiseks ei ole vaja ette helistada – buss tuleb kindlasti.

Liin 321 Haapsalu – Vana-Vigala – Pärnu väljub esmaspäeviti Haapsalust 15 minutit hiljem kui varem. Uus aeg on 7.45.

Samuti alustab sõitmist taas suvebuss Haapsalu – Linnamäe – Dirhami ehk liin 28 ja teeb seda kuni septembri lõpuni.

Haapsalust väljub buss iga päev kell 11 ja kell 16.10. Dirhamist saab tagasi sõita kell 11.50 ja 17.00. Reis kestab 47 minutit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments