Busside uus sõiduplaan tuli üllatusena

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile olid Haapsalu bussijaamas vanad sõiduplaanid maha võetud, uusi polnud asemele pandud. Arvo Tarmula
Eile olid Haapsalu bussijaamas vanad sõiduplaanid maha võetud, uusi polnud asemele pandud. Arvo Tarmula

Palju läänlased on pühapäevast saadik asjatult kohalikku bussi oodanud, sest 1. juulil muutusid sõidugraafikud, aga Põhja-Eesti ühistranspordikeskus ja Haapsalu linnavalitsus jätsid rahva sellest teavitamata.

„Kõik on pea peale pööratud,” pahandas Uuemõisa elanik Tatjana Otlot. „1. juulist muutusid bussiajad, aga kedagi ei ole sellest teavitanud.”

Otloti lapselaps pidi teisipäeval kell 15.30 olema Haapsalus hambaarsti juures. Otlot saatis poisi kella 15.20ks peatusesse, aga bussi ei tulnud, sest graafik on muutunud. Otlot helistas arstile, et poiss jääb hiljaks ja naaber viis poisi autoga linna. Otloti naabrinaine ootas üleeile külma ja vihma käes üle tunni aja, enne kui buss tuli. Peatustes on uued ajad küll väljas, kuid inimesed ei oska neid vaadata, sest ei tea, et graafik on muutunud. „Eks ma olen ise süüdi, et ei läinud peatusesse aegu kontrollima, aga ma ei tulnud selle peale, et graafik on nii segi keeratud,” ütles Otlot. „Kas tõesti oli siis raske inimesi teavitada, et bussiajad 1. juulist muutuvad?!”

Eile õhtul läks Otslot bussipeatusesse ja kirjutas kõik bussiajad sealt maha, et nendega lähemalt tutvuda. Midagi rõõmustavat ta sealt ei leidnud.

„Enne oli number kahega selge – sõitis Uuemõisast Holmi peatusesse ja tagasi. Nüüd on see tehtud maaliiniks ja tagalinna ta üldse ei sõida. Kuidas inimesed tagalinna tööle pääsevad? Pean ma minema Niine peatuses maha ja kõmpima haiglasse?!”

Otlot pole nõus, et bussidel on liiga suured vahed. „Kell 11.20 läheb buss linna ja järgmine läheb alles kell 13.30,” pahandas Otlot. „Uuemõisa ja Holmi vahet käis buss varem 27 korda, nüüd, ma lugesin kokku, käib 12 korda. Kes need graafikud ometi tegi?! Kas seda tasuta sõitu oli vaja, et liinid segaseks ja inimesed vihaseks ajada?!”

Otloti tuttav küsinud 30. juunil bussijuhi käest, mis plaani järgi 1. juulist sõit algab. „Bussijuht ütles, et nemad ei tea midagi. Kas siis öösel tehakse bussiplaane?!” imestas Otlot.

Esmaspäeval ja teisipäeval sõitis 80aastane Helmi (perekonnanimi toimetusele teada) kesklinnast koju taksoga, sest arvas, et järgmine buss tuleb alles seitsme tunni pärast. „Uued bussigraafikud on vanainimese surm. Tuled hommikul linna, aga tagasi ei saa,” ütles Helmi.

Taksosõidu peale kulus tal üheksa eurot. Pühapäevast peale on segadus ka maaliinidel, sest liine on käigust ära võetud ja aegu muudetud. Buss, mis väljus Virtsust kell 7.45 ja sõitis Haapsallu, sõidab nüüd Lihulani. Seal tuleb Haapsalu bussile ümber istuda. Sõiduplaneerimise kodulehekülg peatus.ee kõiki ümberistumisi ei näita, mistõttu ei ole abiks ka internet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pelle
5 aastat tagasi

Jõgisoo ja Kokser, nende pull , nagu laulus-võtke ….

Ardi Tedrekin
5 aastat tagasi

Te peate taastama eelmised sõidugraafikud. Praegune on täiega (üks ropp sõna)
Nr. 2 LIIN ! Ja õhtul linnast ei saa kudagi tagasi sest on 3-tunnine auk… Kuidas ma oma lapsega kinoskäigult koju saan?? HALOOOOOOO !!! (veel hulgem roppe sõnu)

Lonni
5 aastat tagasi

Loodan kogu südamest , et need inimesed ,kes käivad veel kohusetundlikult valimistel valimas, teevad kevadistel valimistel ÕIGED VALIKUD ja ei vali rohkem KESKERAKONDA,kelle OLEMATUL SÜDAMETUNNISTUSEL lasub kõik see SIGADUS, mis meil siin ja praegu toimub! Las SIMSON´i Kadri ja CO puhkavad natuke oma ministrikohast,ehk tuleb neile kah mõistus pähe !

Tähelepanek
5 aastat tagasi

Karilaid ja Sukles! Kelle poole saab nüüd pöörduda segaduste pärast bussiliikluses? Andke rahvale teada oma mobiili numbrid, siis saaksime vähemalt teiega muresid jagada.

sõitja
5 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

Mis muresid sul on? Sukles ju ütles selge sõnaga, et õnn tuli meie õuele. Keskerakonna abiga muidugi. Olgem siis õnnelikud, kuigi iga l… teab, et tasuta asju tegelikult olemas ei ole.

Tähelepanelik´ule rumalale
5 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

kuidas sa aru ei saa, kelle poole – ÜTK poole loomulikult, neil oli aasta aega ettevalmistusteks ja info puudus on nende tegemata töö

Kodanik
5 aastat tagasi

Oskab keegi öelda, kas Tallinna ühiskaarti on Haapsalus kuskil müügil või ei?

läänemaalane
5 aastat tagasi

Kogemata jäi välja, et tegu nr.2. liiniga.

läänemaalane
5 aastat tagasi

Jamadejama- tööle enam ei saa õigeks ajaks, töölt ära koju ka mitte. Tegu nr. liiniga tagalinnast Uuemõisa. Graafik olgu nagu enne oli ja pistke sinna vahele neid tasuta liine, siis saab vähemalt otsustada, kas sõita tasuta vastavalt oma ajakulule või jõuda tööle õigeks ajaks.

Kohalik
5 aastat tagasi

Paluks selget vastust võimuesindajatelt – miks on muudetud/hõredamaks tehtud linnaliinide graafikud? Tasuta ühistranspordiga pidi teatavasti õnn meie kõigi õuele saabuma, miks siis nii? Helistasin bussifirmadesse, need soovitavad helistada linnavalitsusse. Linnavalitsus ei võta toru, loomulikult, polegi ilmselt vastuseid anda. Kus on nüüd Suki ja Karilaid, nõuame vastuseid!!!

Kodanik
5 aastat tagasi

Hea, et ma valideerimis kaarti ei ostnud. Ja ostmata see ka jääb. Kiirem ja mugavam on jalgrattaga vändata.

Kodanik Taeblast
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Õnn tuligi meiete õuele tänu Mikk Lõhmusele ja Urmas Suklesele ning ostsin omale tutt uue velo ja olen jalgrattasportlane kuniks mõni rullnokk Taebla Haapsalu vahel nina moblas alla ei aja

taat
5 aastat tagasi

Meeldetuletuseks vana laulusalm:
Hiir hüppas ja kass kargas,
Vana karu lõi trummi,
Lõi trummi lõhki-
Sai vaevast lahti!