Kärme Küülik nimest hoolimata kiirtoitu ei paku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läinud nädalal võtsid Jaanus ja Angela Kalm Haapsalu raekojas vastu Alveri auhinna. Foto: Arvo Tarmula

Tuntud inimeste autogrammidega pitsaahju on Jaanus Kalm ise ehitanud. Foto: Arvo Tarmula

Suvel saab kuus aastat päevast, kui Haapsalus avas uksed Itaalia restoran Kärme Küülik. Tööd, mida omanikud on maja remontimise ja restorani käigus hoidmisega teinud, pidas Haapsalu tänavu legendaarse linnapea Hans Alveri auhinna vääriliseks.

Nii nagu paljud asjad saavad alguse juhusest, algas juhusest ka Kärme Küüliku lugu Haapsalus. Tallinnas toitlustusäri pidanud Angela ja Jaanus Kalm otsustasid ühel ilusal 2011. aasta augustipäeval Pärnust tuttava sünnipäevalt koju Sakku sõita ringiga Haapsalu kaudu. „Tore linn oli, aga täiesti tühi,” meenutas Angela Kalm.
Istuti Müüriääre kohvikus, kust paistis kõrvalmajal olev silt „Müüa maja”. Polnud palju vaja, et sünniks otsus tühjalt seisev hoone ära osta. Järgmiseks aastaks oli tehing tehtud ja aasta hiljem, 2013. aasta suve hakul, avas seal uksed Kärme Küülik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ka käinud
4 aastat tagasi

Olen ka kaks korda käinud ja mõlemal korral pettunud. Polekski teist korda läinud, aga Tallinna sõbrad tahtsid sünnipäevaks üllatuse teha. Tegidki – said ise negatiivse üllatuse osaliseks ja mina veel kord. Pada koos küülikuga maitses nagu….no ei ole sõnu. Arve oli ka suurem, kui alguses kokku lepitud 😀 Kohekindlasti ei ole tegemist parima kohaga Haapsalus nagu seda välja reklaamitakse. Mina sinna enam ei lähe. Perenaise suhtumine oli ka ebameeldiv.

Maitse asi
4 aastat tagasi

just see lihtsus, kodune olemine, hea toit, vein ja vaikne muusika, mida veel tahta. Seltskond sai teenindatud inglise ja soome keeles. Nojah ja see valge asjatav koerake on igavesti vahva sell. Mina olin seal esimest ja arvan et mitte viimast korda. Meeldejääv kohake.

Ants
4 aastat tagasi

Olen kaks korda käinud, esimest korda mõni aasta tagasi häiris sees jooksev kass. Seekord paar kuud tagasi oli teeninduse kvaliteet tõesti kehv, lähed sisse, suunatakse jopesid ära panema ja siis ootad kuni perenaine sõpradega ära jutustab ja alles siis saad lauda. Toit oli muidugi hea, selle kohta pole midagi öelda. Koerad söögikohas on ka muidugi maitse asi, ise sellist asja ei poolda. Olen kuulnud kuidas mõnes kohas tervisekaitse nokib pisidetailide osas, aga seal lubatakse omaniku koertel vabalt ringi joosta. Inimesi on erinevaid, kes allergilised jne.

Juku
4 aastat tagasi

Oleme käinud KK -s korda sada ja alati väga rahule jäänud. Kõik on seal kenad inimesed, kokkadest omanikeni. Jutast ja Herculest rääkimata.

Artur
4 aastat tagasi

Suurepärane õhkkond, Omanikud on meeldivad ja samas ei lipitse kui klient arvab, et on maailma naba. Toidud on suurepärased. Meie pere vaieldamatu lemmik Haapsalus. Palju jõudu ja edu!

Juhan linnast
4 aastat tagasi

Pole käinud K küülikus ega lähe

Klient
4 aastat tagasi

Meie lemmikrestoran! Selle kuue aastaga pole pidanud kordagi toidu kvaliteedia pettuma.

Ära
4 aastat tagasi
Reply to  Klient

Hea toidu juurde käib ka hea õhkkond, millest seal majas on puudus

Nimi
4 aastat tagasi
Reply to  Klient

Käisime paar aastat tagasi söömas. Paraku valmistas kogu seltskonnale pearoaks tellitud pardiliha ühise pettumuse ning magustoidu otsustasime süüa mujal.

Viks
4 aastat tagasi

Kõige ebaviisakam restoraniomanik, keda ma tean. See autasu läks teil väga viltu.

Külastaja
4 aastat tagasi
Reply to  Viks

Ka mina olen seal vaid korra käinud ja rohkem ei taha. Mitte toidu pärast vaid teeninduse. Täielik matslus. Pidage edasi kui tahate. Ikka ei tule enam.