0

Tamba tuulikud jäävad püsti

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuigi Lääneranna vallas asuvad Tamba elektrituulikud on lubatust kõrgemad ja vähendavad läheduses asuva õhuseireradari töövõimet, ei ole nende vastu võimalik midagi ette võtta.

Kaitseministeerium esitas justiitsministeeriumile tuulikute järelevalve taotluse, viimane otsustas järelevalvet mitte alustada. „Seaduslikud võimalused midagi ette võtta on ammendunud,” tunnistas Lääne Elule kaitseministeeriumi pressiesindaja Susan Lilleväli.

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets ütles Lääne Elule, et vallavalitsus ei saa tuulikute osas midagi teha, sest pole seaduslikku alust. „Kuni see on nii, jäävad tuulikud püsti,” ütles Pikkmets. „Meil ei ole vähimatki õigust arendajale öelda, et võtku tuulikud maha.”

Kuigi kaitseministeeriumiga pole tuulikute ehitusluba kooskõlastatud, andis kunagine Varbla vallavalitsus selle välja. Detailplaneeringu järgi ei tohiks Tuulikud olla üle 85 m kõrged, Tamba tuulikud on aga koos labadega 150 m kõrgused.

Mullu suvel andis Lääneranna vald tuulikutele kasutusloa. Vastupidine otsus oleks kaasa toonud tuulikute sunniviisilise lammutamise, misjärel võinuks nende omanik kahju vallalt sisse nõuda.

Veebruaris lõpetasid ka naaberkinnistu omaniku Arne Albergi pärijad vaidluse tuulikute omanikuga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz