0

Kunstikooli õpilased avavad õudusplakatite näituse „Mis imbub läbi seinte“

Haapsalu kunstikooli õpilased avavad kolmapäeval kunstikooli keldrigaleriis näituse „Mis imbub läbi seinte“.

Näitusel näeb 11 õudusplakatit, millest 9 osaleb ka HÕFFi plakatikonkursil.

Idee sündis juba 2018. aasta sügisel, kui HÕFFi korraldajad võtsid kunstikooliga ühendust ja rääkisid mõttest korraldada õudusplakati konkurss. Enamus plakateid on inspiratsiooni saanud meie oma kunstikooli keldris.

„Pildistamine, mis pakkus mängulist loovust ja kus õpilaste fantaasia sai lustlikul moel edeneda. Hiljem tehnilise vormistamise käigus omandati uusi oskusi,” ütles kunstikooli õpetaja Indrek Jets.

Õpetaja Karel Rahu, kes õpetab arvutigraafikat ja plakati kujundust, hindas kogu protsessi tervikuna. „Õpilased mõtlesid kavandid, millist grimmi sooviksid, milliseid kostüüme ja rekvisiite vajavad? Kuidas pilti komponeerida, pildistada. Hiljem saadi Affinity programmis fotode järeltöötlust ning teksti kujundamist harjutada,” ütles Rahu.

Näitus avatakse kolmapäeval kell 16.30 ja see jääb avatuks 11. maini.

Näitus pole soovitatav lastele alla 12aastastele ja nõrganärvilistele, sest seal võib olla häirivaid nüansse.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz