Haapsallane Pariisis: kogu linn nutab

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7
Eile õhtul süttis põlema üks Pariisi sümbolitest Notre-Dame. Foto: Aldo Mora Sánchez

Eile õhtul süttis põlema üks Pariisi sümbolitest Notre-Dame ehk Jumalaema kirik, mis sai kustutatud alles täna ennelõunal.

„Linn on pilvedes, taevas on hall, nagu oleks kurbuse märk,” kirjeldas kohapealset olukorda Haapsalust pärit ja Pariisis elav Kaia Maripuu. „Nukker on meeleolu, aga võibolla ma kujutan seda ise ette,” lisas ta.

Maripuu sõnul hakkas täna sealse aja järgi pisut enne kella 12 tibutama. „Nüüd linn nutab. Miks ta eile ei nutnud?” ütles Maripuu.

Tulekahju puhkes kohaliku aja järgi veidi enne kella 19 ehk Eesti aja järgi enne 20. Kella kolme ajal öösel saadi põleng kontrolli alla ja Eesti aja järgi veidi enne kella 11 oli põleng lõplikult kustutatud.

Põlengut oli kustutamas üle 400 tuletõrjuja. Nende sõnul sai tõenäoliselt põleng alguse katedraalis käimas olevatest renoveerimistöödest. Tulekahju ametlikku tekkepõhjust pole võimud veel öelnud.

Kokku varises suur osa katust ja keset katust olnud terav torn.

Maripuu sõnul nutsid nii paljud ta Prantsusmaa sõbrad kui ka sõbrad üle maailma.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron lubas katedraali uuesti üles ehitada. Üle maailma on hakatud koguma raha kiriku taastamiseks. „Võibolla tuleb sellest midagi uut ja huvitavat, modernne Notre-Dame, ma jään seda lootma,” ütles Maripuu.

Fotod: Aldo Mora Sánchez

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Olevat
5 aastat tagasi

olnud ka sisserändajaid yhest teisest usulahust kes önnitlesid yksteist selle puhul ja naersid nutvate inimestel vahel.