Uus võimuliit jagas parlamendikomisjonide juhtide kohad

Avatar

BNS

Enn Eesma. Foto: Urmas Lauri
Enn Eesma. Foto: Urmas Lauri

Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Isamaa jagasid esmaspäeval koos koalitsioonilepingu allakirjutamisega omavahel ka riigikogu komisjonide esimeeste kohad, kirjutas ERR-i uudisteportaal.

Kõige pikema kõrre tõmbas Keskerakond, kelle parlamendipoliitikud hakkavad juhtima riigikogu välis-, sotsiaal-, keskkonna-, õigus-, maaelu- ja kultuurikomisjoni, samuti Euroopa Liidu asjade komisjoni ning koalitsioonis kokku lepitud eesti keele õppe ja arenguga tegelevat probleemkomisjoni. Väliskomisjoni esimeheks saab ilmselt senine riigikogu aseesimees Enn Eesmaa.

EKRE saab enda juhtida riigikogu põhiseaduskomisjoni, julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ning uue koalitsioonilepinguga otsustatud rahvastikukriisi lahendamisega tegeleva probleemkomisjoni.

Isamaa poliitikud hakkavad juhtima riigikogu rahandus-, majandus- ja riigikaitsekomisjoni.

Reformierakond kui opositsiooni juhtpartei jääb parlamendis juhtima riigieelarve kontrolli erikomisjoni, kes kontrollib koostöös riigikontrolliga vabariigi valitsust, et riigieelarve oleks täidetud ning riigi vara ja eelarve vahendeid kasutataks säästlikult, otstarbekalt ja õiguspäraselt.

Samuti opositsiooni jäävad sotsiaaldemokraadid saavad nimetada riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe. See komisjon teeb järelevalvet korruptsioonivastaste abinõude rakendamise üle.

Parlamendikomisjonide esimehed ja aseesimehed valitakse nimeliselt ilmselt sel ja järgmisel nädalal.

Riigikogus on 11 alatist komisjoni. Igaüks neist töötab läbi kindla riigielu valdkonna seaduseelnõud. Lisaks on parlamendiliikmetest moodustatud eri- ja probleemkomisjonid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz