Haapsalu maanteejooksu võitis rajarekordi omanik Ilja Nikolajev. Täiendatud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ilja Nikolajev. Foto: Arvo Tarmula
Ilja Nikolajev. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu maanteejooksul oli täna kiireim Ilja Nikolajev, kelle nimele kuulub ka 2017. aastal püstitatud rajarekord. Naistest oli kiireim Laura Maasik, kes võidutses ka eelmisel aastal, mil ta jooksis välja naiste rajarekordi.

Täna rajarekordeid ei sündinud, sest kuigi ilm oli soe ja päikesepaisteline, tuli jooksjatel distantsi esimesel poolel hakkama saada tugeva vastutuulega.
Ilja Nikolajev (klubi Merun) jooksis välja aja 32.02, tema enda kahe aasta tagune rajarekord on 30.59.
Stardis läks Nikolajev teiste eest kohe pika sammuga minema.
“Mulle ei ole kunagi meeldinud passima jääda. Jooksen oma jooksu,” selgitas ta.
Alguses sisse joostud edu säilitas ta kui lõpuni. “Tuuline oli. Mõtlesin, et kui on hea ilm, lähen rajarekordit püüdma, aga ei tulnud välja,” rääkis Nikolajev.

Teisena finišeerus Haapsalu maratoonar Argo Jõesoo (Läänemaa KJK), aeg 32.33.3.
Jõesoo tunnistas, et distantsi alguses töötas vastutuul tema plaanidele kõvasti vastu.
“Mul oli plaan Iljale järgi jõuda ja joosta tema tuules, aga ei jõudnud talle järgi,” rääkis Jõesoo. Jooksu teises pooles suutis ta vahemaad liidriga küll vähendada, kuid staadionile jõudes lahutas neid paarsada meetrit. “Aga hooaja alustuseks hea ikka,” ütles Jõesoo.

Laura Maasik (klubi Head Inimesed) sai tulemuseks 37.14.7, mis oli üldarvestuses 27. aeg. Tema eelmisest aastast pärit rajarekord on 37.01.
“Väga tore jooks oli! Aeg oli küll pisut kehvem kui eelmisel aastal, tuul tõmbas tempot maha. Läksin oma tulemust tegema, trennis ei pinguta ju nii nagu võistlustel – konkurendid aitvad alati motivatsiooni hoida ja pingutada,” ütles Maasik.
Tema jaoks oli see kolmas Haapsalu maanteejooks.

Maanteejooksu korraldajatest läks rajale Lauri Luik, kes sai 17. koha ajaga 36:46.2.

Noorte jooksul distantsiga 5 km läks rajale 26 võistlejat. Jooksu võitis Kristian Otlot klubist Up Sport ajaga 16:47.8.
Neidudest oli kiireim Lisett Alt (Tornimäe PK/JK Sarma) ajaga 20:20.2. Võit tuli tihedas rebimises Meri-Lill Plagnaudiga (Prantsuse lütseum/Hikotri), kes sai ajaks 20:20.9.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sport
5 aastat tagasi

Tore võistlus. Kas pildid ka saadaval on, Lääne Elu oli kohal!