Galerii: maanteejooks tõi 200 jooksusõpra Haapsalu tänavatele

Malle-Liisa Raigla fotod

Tänase Haapsalu maanteejooksu võitis Karel Hussar klubist Jooksupartner läbides kümme kilomeetrit ajaga 31:46.9, mis jääb veidi alla raja rekordile.

Teisele kohale tuli Jaanus Kallaste (Sportland) ajaga 32:56.1 ja kolmandale kohale Martin Vilismäe (Sparta) ajaga 33:12.9. Parim läänlane oli 8. finišeerunud Argo Jõesoo, kes läbis raja ajaga 34:38.9. Läänlastest teisele kohale tuli Lauri Luik, kes finišeerus 16. ajaga 35:56.1. Jooksuraja kiireim naine oli 23. finišeerunud Pille Hinn spordiklubist Sparta (37.23.7).

Kokku osales 10kilomeetrisel Haapsalu maanteejooksul 190 jooksjat. Seejuures vanim rajale läinud inimene oli üle 70-aastane Esmeralda Lille Tartu spordiklubist ProRunner. Noorim jooksja oli 2005. aastal sündinud Emma Kathrina Hein Haapsalu kergejõustikuklubist. Jooksjate seas oli ka üks ukrainlane.

Noortejooksu, kus tuli läbida viis kilomeetrit võitis üheksa võistleja seas Rapla jooksja Kevin Jõesoo, kes läbis raja ajaga 17:20.1. Teisele kohale tuli Sparta SS treeniv Trevor Karro, kes läbis raja ajaga 18:19.6. Parim neiu oli kolmandana finišeerinud SK ProRunner jooksja Kaisa-Maria Oll (20:42.7). Neile järgnesid Lääneranna spordikooli õpilane Sten Martin Viidemaa (21:39.0) ja Sten Jonas Hein Läänemaa JK (23:38.6).

Jooksjatele oli tänavune, järjekorras 16. Haapsalu maanteejooks vaheldusrikas – joosta tuli nii päikese, tuule, vihma kui ka lumega.

Kahel viimasel aastal on Haapsalu maanteejooks koroonaviiruse tõttu ära jäänud. Viimati, 2019. aastal toimunud võistlusel jooksis Haapsalu tänavatel ligi 300 jooksusõpra.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments