Anu Kikas: transport on tähtis, aga töökohad veelgi enam

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Anu Kikas. Foto: Urmas Lauri

Anu Kikas. Foto: Urmas Lauri

Haldusreform liitis vallad ja kaotas maavalitsuse, viimase rolli täidab nüüd sihtasustus Läänemaa, mida juhib Võrumaalt pärit ning Brüsselis ja Tallinnas töötanud Anu Kikas.

Inimesed ei saa võibolla täpselt aru, millega SA Läänemaa õigupoolest tegeleb. Kas oletegi nüüd uus maavalitsus?

Põhimõtteliselt küll. Vana Läänemaa arenduskeskuse (LAKi) töö moodustab meie töös väga pisikese osa, enamik ülesandeid on tulnud maavalitsusest: haridus, kultuur, rahvatervis ja turvalisus.

Millega te täpselt tegelete?

Meil on kogu ettevõtluse pool – alustavate ja tegutsevate ettevõtete nõustamine. Raha me otseselt neile ei jaga, ainult starditoetust. Samamoodi on MTÜdega. See on endise Läänemaa arenduskeskuse pool.

Kultuurivaldkonda koordineerib Marju Viitmaa, kes hoolitseb, et laulupeod ja muud üritused saaks tehtud. Aprillis teeme ka kultuuriinimeste nõukoja. Siis on siseturvalisus ja rahvatervis, mida koordineerib Hele Leek-Ambur. Siis on PATEE ehk piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks – seda veab Tanel Tiisler. Meil on plaanis teha ettevõtjate ümarlaud.

Nüüd oleme enda alla haaranud ka turismi ja see oli minu arvates õige otsus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalust
5 aastat tagasi

Kaunis pilt Anust!

noh
5 aastat tagasi
Reply to  Haapsalust

Olen alati öelnud naistele, et ärge jätke oma kaunist laupa ilma imetleda, vaid katke ikka kuidagi kinni, saab parem olema. Silmade pähe tegemise osas ei ole veel seisukohta võtnud, istekoht alles.

noh
5 aastat tagasi

No mis sa kostad, või kuhu sa pistad.