Teadlased: suhkru söömine teeb loiuks ja vähendab tähelepanelikkust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Suhkur. Foto: Pixabay
Suhkur. Foto: Pixabay

Enesetunde parandamise ja enda ergutamise lootuses suhkru söömisel on soovitule vastupidine mõju, vahendab ERR-i teadusportaal Novaator Saksa ja Briti teadlaste metaanalüüsi.

Rahva seas ringleb endiselt mitmeid tänaseks teadusuuringutega kummutatud müüte, nentis töö esimene autor Konstantinos Mantantzis, Berliinis asuva Humboldti Ülikooli järeldoktor. Näiteks ei muuda suhkrurikaste toodete tarbimine lapsi selle järel tegelikult hüperaktiivseks.

Teiste ideede paikapidavuse kontrollimisel on olnud raskusi aga isegi teadlastel. Muu hulgas pole endiselt selgeks vaieldud, kas ja kuidas mõjutab suhkru söömine vaimset heaolu.

“Sellele vaatamata on juurdunud idee suhkru tujutõstvast toimest sügavale popkultuuri. Inimesed joovad üle kogu maailma suhkrustatud jooke, et parandada oma tähelepanuvõimet ja peletada väsimust,” nentis Mantantzis.

Loe pikemat ERR-i portaalist Novaator.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments