Sukles: piletiga linnuseõu pole hea mõte

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et on Anu Kikasega üsna ühte meelt. „Ma arvan, et me oleme läinud küll õiget teed, aga nüüd särtsu on juurde vaja.”

Võimaliku uue ürituse ideena käis ta välja mudafestivali, mis seostuks hästi kuurortlinnaga. „Eriti just pärast seda koroona-aastat peaksime välja mõtlema midagi, millega värskelt pildile tulla,” märkis ta.

Üks koht, mis tema hinnangul oma võimalusi ära ei kasuta, on Haapsalu piiskopilinnus. „See on muuseumina tore küll, aga ekspositsioonil jääb minu arvates praegu sära puudu,” nentis ta.

Ka ei ole Suklese sõnul hästi välja kukkunud see, et muuseumiõu on väravaga muust linnusest eraldatud ja ka linnusekohvikusse pääseb vaid piletit ostes.

Haapsalust rääkides ei saa mööda ka supelrandadest, mis vajavad arendamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
oli aeg
3 aastat tagasi

kui järjekordne retk lossiparki algas ronimisest peaväravast vasakul asuva kumera katusega torni jäänuse otsa. Edasi siis lossitorni või kirikuvõlvide peale, ka maa-alust Uuemõisa viivat käiku otsima jne. jne. Avastamist kui palju. Ja raha ei küsinud keegi

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  oli aeg

missiis!? Aeg on edasi läinud ju, koopas enam keegi ei ela, kui siis mõni üksik

Misasja
3 aastat tagasi

Kes see teil seal väikelinnas sellise asja peale tuli, et kohvikusse pääsemiseks peab pileti ostma ja siis maksad arvatavasti veel ka kohvi ja koogi eest!? Täitsa komöödia ju. Ärigeenius :)))))

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Ja see pole veel kõik… mõnel pool maksad veel ka parkimise ja toaleti kasutamise eest.

Misasja
3 aastat tagasi

see on ju normaalne, aga kohviku sisenenedes peab pilet olema, see on küll ennekuulmatu lugu. Kohvik kindlasti nutab taga saamata jäänud võimalikku kasumit tänu sellisele möödalaskmisele. Nagu keegi kuskil kirjutas, et ametnikuks võid sattuda siis, kui elus midagi tarka teha ei oska. Sealt ka siis taolised eluvõõrad otsused tulevad.

linnakodanik
3 aastat tagasi

Vaat kus uudis linnapeale, kui jõudis kohale, et muuseumiõu on väravaga muust linnusest eraldatud.

igatahes
3 aastat tagasi

seda mudasuplust saad teha tasuta paralepas ja tagalahes ja kui hästi organiseerida siis ka rohevetikasuplust, rõõmu oleks kõigil

Kalle
3 aastat tagasi

Niiet linn puudest lagedaks ja plirts-plarts piletita linnusehoovi piletita mudafestivali korraldama, saaks linnusemuuseumi ka “särama”…Kui need ongi kõik Teie “head mõtted” siis arvan, et Teie aeg on täis…

Anu
3 aastat tagasi
Reply to  Kalle

Linnuse kohvikusse ja muuseumipoodi võiks küll ilma piletita pääseda. Linnuse muuseumis ja hoovis võiks ka mingeid avalikke üritusi korraldada, näiteks töötubasid või muuseumisõprade klubi üritusi või kontserte. Praegu tundub kuidagi suletud tsoon see uus linnusemuuseum ja õu. Korra käidud ja “kogu lugu”. Kohalikule jääb kaugeks.

Arvaja
3 aastat tagasi
Reply to  Anu

Muuseumis käid ühe korra ja aitab, ilusas ümbruses kohvi tahaks tihedamalt nautida.
Ja nüüd rahast ja ainult rahast – kui kohviku käive tõuseb peaks see muuseumile kasulik olema.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Kalle

paras mudaga loopimine ainult. Aga kalle, kuskohas on teie ideed siis? Või ainult kriitikat mõistate kirjutada?

Kalle
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Aga tuleb aru saada ka Saksa pensionäridest, kelle raha eest linnus korda tehti, müdaspüherdajate sente seal ju ei kulutatud…ja nõuda nüüd et linnusehoovi sõbraliku SPA mudavannid tuleks…