Riik tahab katsetada tühjenenud korterelamute elanike ümberasustamist

Martnas on mitu üksikute elanikega kortermaja. Foto: arhiiv

Rahandusministeeriumis valminud eelnõu näeb ette, et kahaneva rahvastikuga piirkondades tuleks probleemsete korterelamute elanikud ümber asustada ning kasutuseta jäänud elamud lammutada. Esialgu tahab riik seda katsetada kahe kuni nelja tühjenenud korterelamuga, kirjutab ERR.

Juba veidi enam kui aasta eest kiitis valitsuskabinet heaks tegevus- ja ajakava, mille kohasetl viib rahandusministeerium koostöös ühe või kahe kohaliku omavalitsusega ellu näidisprojekti, mille käigus asustatakse elanikud korralikesse kortermajadesse ümber ja tühjana seisvad elamud lammutatakse.

Sel nädalal esitas riigihalduse minister Janek Mäggi eelnõu riigisekretärile, et näidisprojekti jaoks raha eraldamine valitsuse istungi päevakorda võetaks.

Eelnõu kohaselt valitakse näidisprojekti käigus välja kaks kuni neli väheste korteriomanikega kortermaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S.
5 aastat tagasi

Nii et autosse ja linna elama ?

Misse
5 aastat tagasi

Kuidas mõista lauset: “erisuguste korteriomanikega tühjenenud kortermaja”? Iga inimene on erisugune. Või mõeldi siin ikkagi erisuguseid maju?