Kaja Kallas hakkab juhtima Reformierakonna fraktsiooni

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu suurimad fraktsioonid on valinud endale esimehed – Reformierakonna fraktsiooni esimees on Kaja Kallas, Keskerakonnal senine majandus- ja taristuminister Kadri Simson, EKRE fraktsiooni esimees on Martin Helme ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhib Jevgeni Ossinovski.

Reformierakonna aseesimehed on Arto Aas ja Keit Pentus Rosimannus. „Meil on fraktsioonis suurepärane tasakaal riigikogu töös kogenud inimestest ning uutest tulijatest, kes on täis tahtmist ja töötahet. Meie 34 saadikut on jõud, millega kõik erakonnad peavad arvestama,” ütles Kallas.

„Reformierakonna fraktsioon saab Riigikogus olema konstruktiivne, aga terav ja jõuline. Me nõuame mistahes valitsuselt Eesti inimeste vabaduste ja põhiseaduse kaitsmist. Nõuame reaalseid reforme selleks, et valmistada Eesti ette toimetulekuks demograafiliste, keskkonna- ja julgeolekuprobleemidega. Ja pühendumist läänelikele väärtustele ning lääneliitluse tugevdamisele. Ennustan, et tulevad väga töised aastad,” lisas Pentus-Rosimannus.

Keskerakonna fraktsiooni aseesimehed on Kersti Sarapuu ja Siret Kotka-Repinski. Sarapuu oli eelmise riigikogu koosseisus Keskfraktsiooni esimees.

EKRE fraktsiooni valis aseesimeesteks Rene Koka ja Siim Pohlaku. Sotsidel on fraktsiooni aseesimees Riina Sikkut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments