Keskkonnaametnikud käisid Võntkülas Turvalepa looduskaitseala ja turbamaardla plaane selgitamas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialist Elle Puurmann rääkis, kuidas Turvalepa looduskaitseala kavatsetakse moodustada. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20
Turvalepa ja Võntküla elanikele tulid nii kaitseala kui ka turbaraba asjus selgitusi andma keskkonnaametnikud. Foto Urmas Lauri

Laupäeval toimus Võntküla külamajas rahvakoosolek, kus keskkonnaametnikud tutvustasid Turvalepa looduskaitseala moodustamise ning Turvalepa turbamaardla võimaliku taasavamisega seotud küsimusi.

Enim tekitas küsimusi turbamaardlaga seonduv- eeskätt mõju inimeste joogiveele (Niibi turbamaardla näide on värskelt silme ees), müra- ja tolmuga seotud küsimused ning kohaliku teedevõrgu võimalus turbaveole vastu pidada.

Maardla kesskonnamõjude hindmamiseks on aega aasta lõpuni. Kui KMH aruanne on valmis, selgub ka see, kuidas turbakaevanamisega edasi minnakse.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments