Lihulas avatakse homme päästekomando uus hoone

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula vanasse päästekomando majja mahtus päästeauto küll sisse, kuid liikuda oli majas siis vaevaline. Foto: Urmas Lauri
Lihulas avatakse homme keskpäeval päästekomando uus hoone.

Siiani kasutuses olnud hoone Piiri tänaval ehitati aastal 1983 Pärnu gaasikontori meistripunktiks ja Lihula päästekomando tegutses selles hoones aastast 1995.

Uus ehitis on rajatud spetsiaalselt päästekomandole. Sinna juurde kuulub kaks täismõõtmetega garaažiboksi põhi- ja paakautole ning sinna mahuvad veel päästetööde paat ja ATV.

Koos Riigi Kinnisvara ASi ja päästeameti meeskonnaga osalesid uue hoone projektis ühispakkuja Pro Ehitus OÜ, KRTL OÜ ning Ösel Projekt OÜ, peaprojekteerija Kuubik Projekt OÜ ja omanikujärelevalve Infragate Eesti AS.

Lihulal on pikk kogukondliku koostöö kogemus turvalisuse tagamisel. Lihula vabatahtlik tuletõrjeselts asutati 10. augustil 1876, mis on üks vanemaid maapiirkonna tuletõrjeseltse Eestis. Kutseline komando loodi Lihulasse nõukogude ajal, kui see oli poolsõjaväestatud tuletõrjeüksus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments