Südamekodud plaanib Saaremaale hooldekodu rajada

BNS

Rain Rosimannus (seismas vasakult), Martin Kukk ja Jako Laanemägi jaanuaris 2018 Lääneranna volikogus oma plaani, mida nad Lihula hooldekoduga ette võtaksid, tutvustamas. Foto: Urmas Lauri

Rain Rosimannus (seismas vasakult), Martin Kukk ja Jako Laanemägi jaanuaris 2018 Lääneranna volikogus oma plaani, mida nad Lihula hooldekoduga ette võtaksid, tutvustamas. Foto: Urmas Lauri

Endise Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke juhitud Rain Rosimannuse osalusega hoolekandefirma Südamekodud plaanib sel aastal avada Saaremaa Upal eakatele ja puuetega inimestele mõeldud hooldekodu.

Saaremaa Südamekodu plaanib firma rajada endisesse Kuressaare ametikooli õppehoonesse, mille mullu sügisel ostis Riigi Kinnisvara aktsiaseltsilt (RKAS) ettevõtja Margo Näälik, kirjutab Saarte Hääl. Kukk ütles lehele, et ettevõte sõlmis Näälikuga kahekümneks aastaks rendilepingu.

Kõigepealt kavatseb ettevõte luua juurde viiskümmend hooldekodukohta. “See on esialgne käivitamise plaan,” tähendas Kukk, lisades, et väiksema kohtade arvuga hooldekodusse pole mõtet investeerida. “Kui nõudlus kujuneb suuremaks kui viiskümmend kohta, ei saa välistada, et teeme tulevikus kohti juurde ja hakkame Upal pakkuma ka muid teenuseid, näiteks avame päevakeskuse või pakume intervallhooldust.”

Kuke sõnul nõuab Upa kompleksi kohandamine hooldekoduks sadade tuhandete eurode suurust investeeringut. Riigi või Euroopa Liidu rahale OÜ Südamekodud Upa kompleksi hooldekoduks kohandamisel ei looda, vaid kavatseb vajalikud investeeringud teha omavahenditest.

Praegu opereerib OÜ Südamekodud Eestis mitut hoolekandeasutust, kus voodikohti on kokku ligi 200. Eelmisest aastast toimetab Südamekodud ka Lihulas, sesalses hooldekodus on 52 kohta ja 40 erihoolekande kohta. Suvel lisandub 54 voodikohta Kesk-Eestis asuva Käru hooldekodu laienduse baasil.

Südamekodud OÜ omanikud on läbi valdusfirmade 30 protsendiga Jako Laanemägi, 30 protsendiga Martin Kukk ja 10 protsendiga Rene Ilves. Veel 30 protsenti kuulub Lätis registreeritud ettevõttele Ievades Nozares SIA, mille omanik on Rain Rosimannus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments