Rahvakultuuri keskus jagas läänlastele tänukirju

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Pitsikeskuse eestvedaja Mirje Sims on üks pärandihoidjatest. Foto arhiiv

Rahvakultuuri keskuse tänukirja sai 12 läänlast, kes on teinud sissekande vaimse kultuuripärandi nimistusse.

Keskus jagas tänukirju kõigile nimistu koostajaile üle Eesti, sest nimistus sai täis sada sissekannet. „Nüüdseks on neid juba üle saja, aga jah, sadat sissekannet me tähistasime,” ütles Lihula lilltikandi seltsi juhatuse liige Urve Selberg.

Lihula lilltikandi selts on kantud kultuuripärandi nimistusse. Selberg oli üks sissekande koostajaid. „Neljakesi me seda tegime,” sõnas Selberg.

Peale Selbergi said lilltikandi sissekande eest tänukirja Ulvi Põhako, Mare Kaisel ja Larissa Mandel, Lihula lilltikandi selts, Lihula rahvaülikool ning lilltikandimeister Maie Roos.

Peale Lihula lilltikandi on Läänemaalt vaimse kultuuripärandi nimistusse kantud Haapsalu sall, kartulisalati valmistamise tavad ja Kullamaa jüriöö jooks.

Haapsalu salli sissekande eest pälvisid tänukirja Haapsalu pitsikeskuse juht Mirje Sims ja pitsimeistrid Aime Edasi, Linda Elgas ning Saima Tee ja Haapsalu käsitööselts. Jüriöö tähistamise Kullamaal kandis nimistusse Mai Jõevee, kartulisalati valmistamise Aili Tervonen.

Tänukirjad anti üle läinud kolmapäeval Tallinnas Kultuurikatlas. „Väga-väga kena üritus oli,” ütles Selberg. „Uhke tunne oli, kui suurele ekraanile ilmus Maie Roosi tikitud tekk.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments