Augustibluusi avapeol Haapsalus esineb Andres Roots

Lääne Elu

info@le.ee

Andres Roots Buchanan Memorial Halli laval Šotimaal tänavu 2. märtsil. Foto: Alistair Mulhearn
Andres Roots Buchanan Memorial Halli laval Šotimaal tänavu 2. märtsil. Foto: Alistair Mulhearn

Neljapäeval, 21. märtsil avab Augustibluus oma 26. hooaja pidudega Haapsalus ja Tallinnas, kus tehakse teatavaks tänavuse festivali esinejad. Haapsalu avapeol restoranis Flamm astub üles Tartu slide-kitarrist Andres Roots – UK ajakirja Blues in Britain märtsinumbri kaanepersoon, kes on 2000. aastast alates Haapsalu bluusifestivalil esinenud suisa 15 korda.

Novembris instrumentaalse soolo-CD “Breakfast in September” üllitanud omaaegne Bullfrog Browni kitarrist on tänavu uut plaati tutvustamas käinud juba nii Soomes kui ka Suurbritannias. Soome kolme suurima päevalehe hulka kuuluv Turun Sanomat kirjeldas Rootsi sel puhul kui “Eesti tuntuimat bluusmuusikut ning ennast tõestanud ekspordiartiklit”, Briti ajakiri Blues Matters! aga kirjutas sellest, kuidas Roots “nihutab tõelise, puhta, toore bluusi piire ilmse enesekindluse ja oskuslikkusega”.

Raadioeetris on “Breakfast in September” tänaseks kõlanud Eestis, Soomes, Lätis, Norras, Poolas, Bosnias ja Hertsegoviinas, Itaalias, Maltal, Prantsusmaal, Suurbritannias, Austraalias, Uus-Meremaal, Kanadas, Puerto Ricos ja USAs. Independent Blues Broadcasters’ Associationi andmetel oli album Suurbritannia raadiote bluusisaadetes enimmängitud plaatide edetabelis detsembris kümnendal ja Collectif des Radios Bluesi prantsuskeelsete bluusisaadete tabelis jaanuaris kaheksandal kohal.

Augustibluusi Tallinna avapidu toimub Urban Baris, kus 21. märtsil esinevad Bourbon Sugar ja Teele Viira & Raul Ukareda Band. Nii Haapsalu kui Tallinna üritused on tasuta ning algavad kell 21.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments