Palivere lapsed toetasid Võrumaa loomaparki

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Palivere koolis peeti sõbrapäeval kohvikut, mille tulu läheb heategevuseks. Foto erakogu

Palivere kooli lapsed otsustasid sõbrapäeva kohvikuga kogutud rahast kaks kolmandikku annetada Võrumaal asuva Alaveski loomapargi heaks.

„See oli tõeline üllatus, et üks Läänemaa kool toetab Võrumaa loomaparki,” oli Alaveski loomapargi peremees Rein Kõiv üllatunud.

Palivere laste annetusest sai Kõiv teada paar päeva tagasi, kui Palivere kooli huvijuht pargiga ühendust võttis ja arveldusarve numbrit küsis. „Me oleme väga tänulikud. Summa suurus polegi tähtis, vaid see, et lapsed mõtlevad selliste asjade peale,” oli Kõiv siiralt tänulik.

Palivere kooli huvijuhi Aivi Aasmäe sõnul on heategevusliku sõbrapäeva kohviku korraldamine kooli üks traditsioone. Tänavu korraldas kohviku 5. klass, kuid küpsetisi võis müügiks tuua terve koolipere. „Valik oli rikkalik – ikka kodused küpsetised, nii magusaid kui ka soolaseid,” kirjeldas huvijuht.

Aasmäe sõnul koguti heategevusliku kohvikuga 105 eurot ja selle kasutamise üle otsustas kooli õpilasomavalitsus. Huvijuht ütles, et valiku tegid noored help.ee lehekülje kaudu – sealt Alaveski loomapark silma jäigi. „Kuna loomad on nii armsad,” põhjendas Aasmäe. Ta lisas, et oma osa mängis kindasti seegi, et Alaveski loomapargis on metsloomad.

Kõivu sõnul on Alaveski loomapark tegutsenud paarkümmend aastat, neist üle kümne aasta mittetulundusühinguna. Pargi eesmärk on tutvustada rahvale võimalikult looduslähedastes tingimustes meie metsade loomi-linde ja kaasa on püütud aidata ka ulukite rehabilitatsioonile. Kõiv ütles, et praegu on loomapargis 16-17 liiki loomi: meie metsade elanikke karusid, ilveseid, põtru ja nende kõrval ka eksootilisemaid loomi nagu miilud ja faasanid.

Fotod erakogu

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments