Noored läänlased võistlesid Minskis

Jekaterina Mirotvortseva. Foto: erakogu

 24.–25. veebruaril korraldati Minskis 10 riigi juunioride matškohtumine sisekergejõustikus. Iga riiki esindas igal alal juunioride riigi sisemeister.

Eesti koondisse oli arvatud ka kaks Haapsalu kergejõustiklast – Kevin Sakson ja Ruslan Sergatšjov. Sakson saavutas kuulitõukes 5. koha tulemusega 16.95. Ta kaotas neljandale kohale vaid ühe sentimeetriga, võitjale siiski juba üle 3 meetri. Sergatšjov diskvalifitseeriti; kiirkäimise puhul on tavaline, et keegi võetakse teiste hirmutamiseks maha.

Võistkondlikult saavutas Eesti 7. koha. Võitis Ukraina Hispaania ja Valgevene ees.

Eestlastest võitis esikoha tartlane Eerik Haamer, ületades teivashüppes 5.30.

Sündis ka üks täiskasvanute Eesti siserekord, mille püstitas 16aastane Sillamäe tüdruk Jekaterina Mirotvortseva. Ta käis 5000 meetrit ajaga 24.06,28 ja saavutas 4. koha. Varem sellel alal Eesti naiste siserekordit polnud fikseeritud. Mirotvortsevale kuulub ka naiste 3000 m käimise siserekord. Staadionil on ta käinud 5000 m sekundi aeglasemalt ja on selle ajaga läbi aegade Eesti teine naine.

Eesti välisrekord sel alal kuulub JK Tempo võistlejale Jekaterina Jutkinale, kes käis 2002. a Valgas 5000 m ajaga 23.44,8.

2. märtsil toimusid Lätis Kuldigas U-18 vanuseklassi Balti meistrivõistlused sisekergejõustikus. 2018. a Lihula põhikooli lõpetanud ja nüüd Pärnus harjutav Gertu Küttmann saavutas kuulitõukes 3. koha tulemusega 13.63. Võisteldi 3 kg kuuliga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments