Virtsu tööstuspargi ehitus läheb lahti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mardo Leiumaa. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavalitsus otsustas ise valmis ehitada Virtsu tööstuspargi, mis on jäänud kaks korda EASi toetuseta.

Tööstuspargi maa kuulub vallale. Krundil pole elektrit, kanalisatsiooni ega veetorustikku. Hanila vallavalitsus küsis kaks korda EASilt toetust, et kommunikatsioonid välja ehitada, kuid ei saanud. „Eks peame ise valmis tegema. Pole kohta, kust toetust küsida,” ütles Lääneranna vallavolikogu esimees Arno Peksar.

Lääneranna vallavalitsuse tänavuses eelarves on tööstuspargi kommunikatsioonide väljaehitamiseks 300 000 eurot, kogu ehitus läheb maksma 400 000 eurot. Vahe loodetakse katta erainvestorite abiga, samuti tööstuspargialuse maa või selle hoonestusõiguse müügist tulevaga.

„Praegu saab teha vee, kanalisatsiooni, elektri ja tee esimeste kruntideni, et oleks võimalik need kasutusele võtta,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. „Eks edaspidi saab juurdepääsu ka teistele kruntidele,” lisas Peksar.

Töö muudab kallimaks elektriliin, mis jookseb üle tööstuspargi maa ja tuleb ümber ehitada. Tööstuspargi pindala on 7,4 ha. Pikkmetsa sõnul peaks tööd valmis saama selle aasta lõpuks, alustada loodetakse juulis. „Detailplaneering on olemas. Hanke loodame välja kuulutada märtsis-aprillis,” ütles Pikkmets.

Tööstuspargi hooned ehitavad investorid, kes tahavad hakata seal tegutsema.

Lõuna-Läänemaa üks suuremaid ettevõtteid, Kõmsil tegutsev K.Meti traaditööstus on tööstusparki kolimist oodanud juba aastaid. Ettevõttele on senised ruumid kitsaks jäänud, tootmishooned on amortiseerunud ja suur osa töölisi elab nagunii Virtsus. K.Met kavatseb investeerida ka vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamisse. Tööstuspargis tegutsemise vastu on huvi tundnud ka kümmekond pisemat ettevõtet. K.Meti juhataja Mardo Leiumaa ütles, et teisi suurtootjaid esialgu silmapiiril pole.

Virtsu keskele Kajaka poe külje alla rajatava tööstuspargi idee autor on Virtsu arenguselts, kes tutvustas mõtet esimest korda kuus aastat tagasi. Kaks aastat venitas tööstuspargi rajamist kohtuvaidlus – tööstuspargi naabrid kaebasid tollase Hanila vallavalitsuse kohtusse ja nõudsid tööstuspargi detailplaneeringu tühistamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
virtsukas :)
4 aastat tagasi

Suurepärane uudis 🙂 Väga tublid 🙏

Virtsukas
4 aastat tagasi

Nii tore, et Virtsusse tuleb ka nüüd koht “kus koos käia”, ettevõtluses endas ei ole midagi halba, aga no see rahade jagamise viis on küll masendav.
Igatahes tundub, et vallas on õiged inimesed, sest lollidelt (loe:vallalt) tulebki ju raha ära võtta.

???
5 aastat tagasi

Miks siis ikka veel Tööstuspark ? Kui juba oma raha eest siis ikka K. Meti uus tootmishoone .

Mari
5 aastat tagasi
Reply to  ???

Siin räägib kadedus!

virtsukas
5 aastat tagasi

päeva parim uudis!!

jaanus
5 aastat tagasi

Olen seda uuudist oodanud kaua.

...
5 aastat tagasi

Ikka jälle kasutusel sõna tööstuspark..kümneid kordi on kirjutatud, räägitud, täpsustatud ja ka kehtiv detailplaneering on ETTEVÕTLUSKESKUS…veel olematu tänava nimi vallavalitsuse poolt kinnitatud KESKUSE tänav 🙂

Läänekas
5 aastat tagasi

Viljar, jutt oleks õige, kui leiumaa teeks seda oma rahakoti arvelt. Hirmus asi on see lääneranna vald.

Kaarel
5 aastat tagasi

Jama küll, kui EAS kulutas oma rahad Ärma talu ja Stora enso peale. Sellest oleks kenasti teaduspargi kommunikatsioonideks piisanud.

Viljar
5 aastat tagasi

Jutt on käimisest aga enamus SÕIDAB tööle autoga. Nii, et kõik on õige. 😉

Jaak
5 aastat tagasi

Virtsust käib 7 inimest siis ikka väikefirma ju kui on enamus Virtsust.

kohalik
5 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Jaak, loe veelkord üle!

Lihula
5 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Kastepõld sina või?