2

Lihula tänavavalgustuse hind tõusis kahe aastaga 40 protsenti

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pärnu Postimees, 14. veebruar 2019. Repro: Urmas Lauri

Lihula, Kirbla ja Tuudi saavad tänavalgustuse uuendamise käigus veel sel aastal üle 300 kaasaegse valgusti. Tööde hind läks algselt planeeritust aga üle 400 000 euro ehk kahe aasta jooksul ligemale poole võrra kallimaks, kirjutab Pärnu Postimees.

Möödunud aasta sügisel valmis Lääneranna valla tellimusel OÜ ProSystemi koostatud ehitustööde põhiprojekt ja tänavu jaanuaris lõppes riigihange tänavavalgustuse ehitustööde tegemiseks. Lääneranna vallavalitsus tunnistas edukaks madalaima hinnaga AS Connecto Eesti ja OÜ Kagu Elektri ühispakkumise 1 138 950 eurot.

Tööd kallinesid valla sõnutsi võrreldes plaanidega ligikaudu 40 protsenti: KIKile taotluse esitamise ajal ei olnud veel olemas tänavavalgustuse rekonstrueerimise põhiprojekti, kust selgusid tegelikud ehituslikud mahud ja lahendused.

Lääneranna valla arendus- ja hankespetsialist Rein Kruusmaa selgitas istungil, et kui projekti ette valmistati, kõikus ühe tänavavalgustuspunkti maksumus 1100 ja 5000 euro vahel.

Vt ka: “Lihula tänavavalgustuse renoveerimine läheb oodatust pea poole kallimaks

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Läänekas
Läänekas

Tooge kasari ja kirbla vahelt ära, kokkuhoid oleks ju märkimisväärne. Teiseks, mida siis lihula valgustama hakkab? Ühtegi kergliiklus teed meil kahjuks pole!

Lihulast
Lihulast

Kui sellised kompententsitud tööl on, ei imesta.

wpDiscuz